Koen van Wijk

T: +31 70 376 07 17
M: +31 6 15 36 68 99
E: koen.vanwijk@barentskrans.nl
Bekijk Koen van Wijk op Linkedin

Koen heeft zowel de master Notarieel recht als de master Fiscaal recht (beide 2015) afgerond en heeft al enkele jaren ervaring als kandidaat-notaris. Sinds juni 2018 is Koen in dienst getreden bij BarentsKrans en op de sectie Corporate/ M&A eveneens werkzaam als kandidaat-notaris. Binnen dit rechtsgebied is hij mede verantwoordelijk voor onder meer het opstellen van allerhande notariële documenten voor oprichtingen, grensoverschrijdende transacties, herstructureringen, fusies en overnames, splitsingen, corporate governance en reorganisaties. Daarnaast heeft Koen ervaring met het opzetten van grote goede doelen en heeft hij meerdere herstructureringen binnen de zorgsector doorgevoerd.

Door zijn grote passie voor reizen heeft Koen al veel van de wereld gezien. Door deze kennis van en ervaring met andere landen, culturen en inwoners beschikt hij over een breed wereldbeeld. Dit draagt bij aan zijn werkwijze: snel en persoonlijk. Mede hierdoor weet Koen direct in te spelen op de wensen en behoeften van zijn (internationale) cliënten. Daarbij spreekt Koen naast Nederlands en Engels ook Italiaans.

Nevenactiviteiten

  • Bestuurslid Stichting Beroepsopleiding Notariaat (SBN)
  • Lid Bondsraad Vereniging ANWB

Werkervaring

  • Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Kandidaat-notaris (2015-2018)
  • Netwerk Notarissen, Juridisch assistent ondernemingsrecht (2013-2015)

Opleiding

  • Grotius Academie, specialisatieopleiding Vennootschap en Onderneming (cum laude) (2021)
  • Radboud Universiteit Nijmegen, master Notarieel recht (2013-2015)
  • Radboud Universiteit Nijmegen, master Fiscaal recht (2013-2015)
  • Luiss Guido Carli Universita, Rome, diverse juridische vakken in zowel Italiaans als Engels (2011)

Recent van deze specialist

Deal Exasun en Wienerberger meest innovatieve deal 2021/2022

De deal tussen Exasun en Wienerberger heeft tijdens de M&A Awards van M&A Professionals Den Haag op 7 september jl. de prijs gewonnen voor meest innovatieve deal 2021/2022. BarentsKrans adviseerde Exasun bij de totstandkoming van deze samenwerking. Het Haagse Exasun produceert esthetische ‘building integrated photovoltaic” (BIPV) glas-glas zonnepanelen met een hoge efficiency en lange levensduur.
Lees verder ›

BarentsKrans begeleidt transactie North Wall Capital

BarentsKrans heeft de Britse investeringsmaatschappij North Wall Capital geassisteerd bij de verstrekking van een lening van 30 miljoen euro aan Dwarfs. Dwarfs, een Nederlandse opkoper van specialistische webwinkels, zal deze financiering gebruiken voor nieuwe overnames, waaronder de directe overnames van de webshops Slaapkalm, Calmzy, Litollo en Kristie’s Kitchen. Als eerste e-commerce scale-up in Nederland richt
Lees verder ›
Meer van deze specialist