Closing voor beurs? Goed dat uw advocaat extra wakker is

Corporate/ M&A

De advocaten en notarissen van de sectie Corporate/M&A hebben ruime ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht. Wij zijn gespecialiseerd in:

Afhankelijk van de omvang van een zaak werken onze advocaten en notarissen individueel of in teams. Deze teams hebben vaak een multidisciplinair karakter, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een due diligence onderzoek voor een overname of investering. Wij maken dan graag gebruik van de expertise van andere specialisten binnen ons kantoor op het gebied van arbeidsrecht, vastgoed, intellectuele eigendom of mededingingsrecht. Wij houden echter onze teams zo klein mogelijk. U houdt daarbij een vast aanspreekpunt. Zo nodig betrekken wij ook uw externe adviseurs bij het proces, zoals corporate finance adviseurs, accountants of fiscalisten.

Wij treden op voor zowel strategische partijen als voor private equity fondsen, informal investors of het management in geval van een management buy in of buy out. Omdat wij ervaring hebben met de begeleiding van transacties voor participerende, kopende en verkopende partijen, kunnen wij bij onderhandelingen goed inspelen op de verschillende belangen van partijen.

Wij adviseren ook buitenlandse cliënten in het kader van vennootschapsrechtelijke herstructureringen. Wij zijn vertrouwd met het inpassen van een Nederlandse vennootschap in een internationale structuur. De notarissen van de sectie Corporate/M&A assisteren cliënten bij grensoverschrijdende fusies en omzetting en zetelverplaatsing van rechtspersonen. Voor diverse ondernemingen verzorgen wij de corporate housekeeping, het op orde houden van de Nederlandse entiteiten.

Onze werkzaamheden zijn divers, maar de sleutelbegrippen die wij hanteren zijn altijd dezelfde: een hoge juridische kwaliteit, met aandacht voor de strategische en tactische aspecten van een zaak. Wij streven naar praktische oplossingen met oog voor uw commerciële belang.

Aanbevelingen

De sectie Corporate/M&A van BarentsKrans wordt aanbevolen door Chambers and Partners en The Legal 500, onafhankelijk gidsen die de juridische markt in kaart brengen op basis van interviews met cliënten.

Profound knowledge. Pragmatic approach. Pleasant to work with.’ – Legal 500, 2022

Accessible, specialist and pragmatic firm that advises based on the goal and interests of the customer“. Clients describe the lawyers as “realistic, innovative and quickChambers Europe, 2022

Strong technical skills paired with pragmatic business acumen. Senior involvement with technical skill but especially interpersonal skills in getting things done in the interest of clients.” – Legal 500, 2021

“The practice’s customer-centric style is commended by market sources, one remarking that ‘the team provides a really good service that’s very client-oriented’.” – Chambers Europe, 2021

“Clients appreciate the ‘high level of partner involvement’.” – Chambers Global & Europe, 2020

Onze specialisten