Deal BAM
23 februari 2024
Leestijd: 1 minuten

BarentsKrans adviseert Millenaar & van Schaik bij instap BAM         

BarentsKrans heeft Millenaar & van Schaik Beheer BV geadviseerd bij de instap van BAM Rail Infra Nederland (onderdeel van de BAM-groep) als nieuwe aandeelhouder. Ook adviseerde BarentsKrans bij de uitbreiding van de belangen van de drie bestaande aandeelhouders: Dura Vermeer, Heijmans en Versluys Groep. BAM gaat participeren in de goedlopende samenwerking tussen deze bouwbedrijven.

Als één van de grootste transporteurs van asfalt in Nederland speelt Millenaar & van Schaik een vooraanstaande rol in de transitie van fossiel naar duurzaam transport. Hiervoor innoveert en investeert het bedrijf in elektrisch aangedreven vrachtwagens en maakt het gebruik van de duurzamere Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) brandstof. Dit sluit aan bij de strategie van de betrokken bouwbedrijven waarin duurzaamheid centraal staan.

Alle vier de bouwbedrijven investeren in het realiseren van emissieloze bouwplaatsen. Door samen te werken en te investeren in het asfalttransportbedrijf reduceren zij de CO2-uitstoot van transport van en naar een bouwplaats bij projecten waar zij asfalt nodig hebben.