P. Van De Velde Group verstevigt marktpositie in vouwkarton door overname Vekopak
22 november 2018
Leestijd: 2 minuten

P. Van De Velde Group verstevigt marktpositie door overname Vekopak

Van De Velde Group neemt 100% van de aandelen van Vekopak uit Tilburg over. Met deze acquisitie bouwt P. Van De Velde Group haar vouwkartonactiviteiten onder de naam Van De Velde Packaging verder uit. Michiel Martin en Nicole Bokern van BarentsKrans traden op als juridisch adviseur bij deze transactie.

De overname van Vekopak verstevigt de positie van Van De Velde Packaging met name op de markt voor custom-made vouwkartonnen verpakkingen in kleinere en middelgrote oplagen. Vekopak is gespecialiseerd in de productie van premium verpakkingen met toepassingen als koudfolie, spot UV-lak, goudlak, reliëflak, soft-touch-lak, foliedruk, vensteren en pregen.

Vekopak, opgericht in 1991, is uitgegroeid tot een speler met een unieke marktpositie in de verpakkingsindustrie met een ijzersterke reputatie. Vekopak heeft een brede en zeer internationale klantenkring en produceert met een modern machinepark vouwkartonnen verpakkingen voor onder meer de tabaks-, cosmetica-, drank- en voedingsmiddelenindustrie. De producten van Vekopak presteren optimaal op het gebied van bescherming, logistiek, gebruik en communicatiekracht. De vestiging van Vekopak blijft in de huidige vorm en op hetzelfde adres in Tilburg bestaan.

Meer expertise onder een pan-Europees dak

Als familieonderneming kent P. Van De Velde Group een lange termijn groeistrategie en een expansief investeringsbeleid. Bedrijven binnen de groep worden geleid met grote autonomie en ruimte voor lokaal ondernemerschap, waarbij centrale diensten de bedrijven ondersteunen.

Eerder nam Van de Velde Packaging al Bergische Kartonagenfabrik (Velbert, Duitsland), Wesly Printing & Packaging (Maastricht) en Koninklijke Schut (Eerbeek) over. De bundeling van de ondernemingen in één sterke organisatie biedt de groep nieuwe mogelijkheden om nog beter in te spelen op de groeiende marktvraag naar verpakkingen van vouwkarton en vouwkunststof.

Van De Velde Packaging maakt voornamelijk vouwkartonnen verpakkingen voor de marktsegmenten voeding, dranken en gezondheidszorg. Daarnaast produceert P. Van De Velde massief kartonnen verpakkingen in haar fabrieken in Wetteren (België) en in Poznan (Polen). P. Van De Velde Group verwerkt jaarlijks met circa 400 werknemers zo’n 70.000 ton aan verpakkingen. De overname van Vekopak voegt daar circa 60 werknemers aan toe.

BarentsKrans trad op als juridisch adviseur van P. Van De Velde Group en Lansigt als financieel adviseur.