1 oktober 2023
Leestijd: 3 minuten

Forse uitbreiding van IE, Data & Technologie praktijk BarentsKrans door overstap Marc Elshof en team

Met Marc Elshof haalt BarentsKrans per 1 oktober 2023 een nieuwe partner in huis met ruime ervaring op het gebied van technologie, data en privacy. Ook drie medewerkers uit zijn team maken de overstap naar BarentsKrans. Hiermee breidt het advocaten- en notarissenkantoor zijn IE, Data & Technologie praktijk verder uit en verbreedt het zijn dienstverlening.

De praktijk van Marc Elshof is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grotere Technologie en Data praktijken van Nederland. Zijn team heeft veel ervaring in het behandelen van complexe IT- en gegevensbeschermingskwesties, evenals vraagstukken op het gebied van cyberbeveiliging. Ook e-commerce maakt onderdeel uit van de expertise.

Met de op handen zijnde nieuwe regelgeving op het gebied van data en technologie komt er veel af op ondernemingen. Een geïntegreerde en pragmatische benadering is nodig om deze regelgeving om te zetten in concreet beleid en concrete processen. Met deze uitbreiding anticipeert het kantoor op de ontwikkelingen en de vraagstukken die bij cliënten spelen.

Naast Marc Elshof maken ook Anouschka van de Graaf, Job Julicher en Julius Louter de overstap naar BarentsKrans. Anouschka werkte al eerder in haar carrière bij BarentsKrans; voor haar is het dus bekend terrein. Recent maakte ook Jan Jacobi de overstap naar BarentsKrans.

Managing partner Jesse Zijlma: “Het was een langgekoesterde wens om onze expertise op het vlak van data en technologie te versterken. Marc en zijn team vullen die expertise al vele jaren succesvol in en vormen daarom een waardevolle toevoeging voor ons kantoor en onze cliënten. Zijn enthousiasme, ondernemingszin en teamgerichte benadering werken aanstekelijk. Wij verheugen ons enorm op de samenwerking”.

Marc Elshof over zijn overstap naar BarentsKrans: “Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan bij BarentsKrans en het IE, Data & Technologie team te versterken. Bij BarentsKrans werken prettige, open en geïnteresseerde mensen met een scherp gevoel voor de mogelijkheden die een sterke praktijk in data en technologie kan brengen. Het team opereert al op internationaal topniveau en ik heb de overtuiging dat we samen de volgende stap zullen zetten. Er komt een stortvloed aan nieuwe regelgeving op het gebied van data en technologie aan en cliënten hebben behoefte aan een geïntegreerde aanpak en concrete oplossingen. Het is precies die werkwijze die ik bij BarentsKrans zie en waar ik met veel energie aan zal bijdragen.”

Hoofd van de sectie IE, Data & Technologie Jaap Bremer: “Wij zijn erg blij met de komst van Marc en zijn team. In onze praktijk treden wij op voor innovatieve cliënten uit verschillende sectoren, waaronder life sciences, telecom en technologie. Zo zijn wij nog beter in staat om oplossingen te bieden voor de technologie-gerelateerde vraagstukken waar bedrijven in binnen- en buitenland tegenaan lopen.”

Over Marc Elshof

Marc is sinds 2007 werkzaam als advocaat. Bij Dentons startte hij na zes jaar litigation in 2013 met de opbouw van een Technologie en Privacy praktijk. Twee jaar later trad hij toe tot de partnergroep van Dentons, sinds 2019 gaf hij leiding aan de Europese Data Privacy & Security praktijkgroep en sinds 2022 aan de Europese Technology, Media & Telecom sectorgroep.