Tim Raats
9 januari 2024
Leestijd: 2 minuten

BarentsKrans benoemt Tim Raats tot partner

Tim Raats is per 1 januari 2024 benoemd tot partner bij BarentsKrans. Tim is in 2011 gestart als advocaat bij BarentsKrans en maakt deel uit van het team EU & Mededinging. Binnen deze praktijkgroep heeft hij onder meer bijzondere expertise in de zorgsector.

Tims praktijk richt zich op zowel mededingingsrecht als aanbestedingsrecht. Op mededingingsrechtelijk vlak adviseert hij cliënten zodat hun bedrijfsvoering in overeenstemming is met de mededingingsrechtelijke regels. Verder assisteert hij ondernemingen tijdens (kartel)onderzoeken en meldingstrajecten bij mededingingsautoriteiten. Op aanbestedingsrechtelijk vlak adviseert Tim ondernemingen bij de voorbereiding van inschrijvingen en staat hij hen zo nodig bij in procedures naar aanleiding van aanbestedingen.

De expertise van Tim wordt ook internationaal erkend. Zo merkt de internationaal gerenommeerde Legal 500 Tim aan als ‘key lawyer’ op het gebied van Europees- en mededingingsrecht en binnen de zorgsector.

In een reactie op de benoeming zegt Jesse Zijlma, bestuursvoorzitter bij BarentsKrans: “Tim is al ruim tien jaar van grote waarde voor BarentsKrans en niet alleen vanwege zijn uitstekende kennis van het mededingings- en het aanbestedingsrecht. Juist in de samenwerking met Tim zien wij zijn betrokkenheid bij ons kantoor en onze cliënten. Hij begrijpt de behoefte van de cliënt en weet deze te vertalen naar een concreet en bruikbaar advies.”

Specialisatie in zorg

BarentsKrans ziet de benoeming van Tim Raats als een verdere versteviging van de zorgexpertise van het kantoor. Met zijn diepgaande kennis van en ruime ervaring met de sterk veranderende zorgsector, vormt Tim een belangrijk onderdeel van het zorgteam van BarentsKrans. Hij staat onder meer jeugdhulpaanbieders bij in het kader van de inkoop van jeugdhulp door gemeenten.