In complexe geldzaken zien wij het perspectief

Financieringen

De schuld- en kapitaalmarkt verandert steeds en wordt steeds complexer. Strengere kapitaaleisen, Europese regelgeving en gedragscodes brengen nieuwe uitdagingen met zich voor kredietverstrekkers en leningnemers.

BarentsKrans heeft een team met specialisten op het gebied van financierings- en herstructureringsvraagstukken. Wij adviseren nationale en internationale ondernemingen in de financiële sector, waaronder banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen, private equity huizen, hedge funds, debt funds en andere beleggingsinstellingen, multinationals, corporates, (familie)bedrijven en start-ups.

Wij begeleiden onze cliënten in vrijwel het volledige spectrum van juridische diensten op het gebied van financieringen en financiële herstructureringen, waaronder:

 • Acquisition / leveraged finance

  Wij adviseren bij (internationale) transacties en hebben ervaring met alle mogelijke financieringsconstructies. Onze diepgaande kennis van de ondernemingen van onze cliënten en de geïntegreerde samenwerking met ons M&A-team maken ons de ideale partner om te ondersteunen bij specifieke financieringsbehoeftes.

 • Asset-based finance

  Wij begeleiden cliënten in complexe (internationale) asset-based financieringen en leasing constructies. Onze praktijk focust op zowel de financiering van specifieke activa als de financiering van activa-portfolio’s.

 • Debt capital markets

  Wij adviseren over het aantrekken van krediet door middel van de uitgifte van obligaties, waaronder investment grade en high yield obligaties. Wij hebben ruime ervaring met het verwezenlijken van financieringen voor een breed scala aan ondernemingen.

 • Financial regulation

  BarentsKrans’ financieringsteam begeleidt cliënten bij de vele regulatoire, risicobeheer- en compliancevraagstukken die zij tegen kunnen komen in een steeds complexer wordende financiële markt. We zijn zeer ervaren in het adviseren over financieel toezicht.

 • Financial restructuring

  Wij adviseren geregeld bij (internationale) financiële herstructureringen, de uitwinning van (persoonlijke en goederenrechtelijke) zekerheden of het nemen van verhaal, het aangaan van noodfinanciering. Ook adviseren wij bij faillissementen en andere insolventieprocedures. Lees meer op onze pagina voor herstructurering en insolventie.

 • Fund finance

  Ons team begeleidt zowel kredietverstrekkers als kredietnemers bij financieringen uit investeringsfondsen, zoals debt funds. Wij hebben dan ook diepgaande kennis van de juridische vragen die spelen in een fund finance transactie.

 • Project finance

  Wij begeleiden cliënten tijdens diverse projectprocessen vanaf de planning tot en met het contracteren en financieren. Ons team biedt uitstekend advies en juridische diensten aan zowel kredietverstrekkers als kredietnemers en sponsors en begrijpt de commerciële en juridische mogelijkheden en risico’s in de project finance sector.

 • Real estate finance

  Ons financieringsteam werkt nauw samen met ons vastgoedteam en adviseert zowel kredietgevers als kredietnemers bij vastgoed- en vastgoedontwikkelingsfinancieringen. Het team staat regelmatig cliënten bij in complexe nationale en internationale transacties waar zekerheden over onroerend goed in diverse landen wordt gecreëerd.

 • Transportation finance

  Ons financieringsteam begeleidt cliënten bij (internationale) financieringskwesties van vervoermiddelen, zoals schepen, vliegtuigen en rollend materiaal. Door onze kennis van de onderliggende activa, kunnen wij onze cliënten gericht advies en oplossingen op maat bieden.

We verstrekken daarbij (ad-hoc) juridisch advies (bijvoorbeeld ten aanzien van de executie van zekerheden), legal opinions en ondersteunen bij nationale en grensoverschrijdende financierings- en herstructureringstransacties.

Onze aanpak

In ons team werken advocaten en notarissen samen. Door de combinatie van deze juridische expertises, bieden wij geïntegreerde oplossingen op maat. We werken daarvoor ook nauw samen met de andere praktijkgroepen van ons kantoor.

Wij kennen uw markt, houden bij het toepassen van onze kennis rekening met uw economische context en zorgen ervoor dat onze oplossingen of adviezen aansluiten bij de doelstellingen van uw bedrijf.

Buitenlandse samenwerkingen

Wij zijn gewend om samen te werken met advocaten uit andere jurisdicties. Het internationale karakter van onze praktijk maakt ons een aantrekkelijke partner voor internationale financieringsvraagstukken waarbij het Nederlands recht een rol speelt.

Aanbevelingen

The hands-on approach together with their up-to-date knowledge of the market.’ – Legal 500 2022

Thorough legal knowledge applied to the case.’ – Legal 500 2022

Great team around banking and finance partner Jason van de Pol. Dedicated team, very thoughtful and detail oriented but at the same time super practical and responsive. Real deal makers, love to work with them. You always feel like first priority! – Legal 500 2021

Onze specialisten