Overnamen Youfone door KPN
29 juni 2023
Leestijd: 2 minuten

BarentsKrans adviseert KPN bij overname Youfone

BarentsKrans heeft KPN B.V. geadviseerd bij de overname van de aandelen in Youfone Nederland B.V. en Youfone Zakelijk B.V. Youfone is reeds actief op de netwerken van KPN en groeit snel. Met Youfone verstevigt KPN haar merkenportfolio.

Youfone is een snelgroeiende en uitdagende telecomaanbieder met een onderscheidend merk. Met de overname versterkt KPN haar positie in de mobiele en breedbandmarkt aanzienlijk, met name in de sneller groeiende no-frills segmenten. KPN en Youfone verwachten de komende jaren verdere groei te realiseren door voortzetting van het efficiënte bedrijfsmodel dat Youfone met succes heeft neergezet. Youfone blijft zelfstandig opereren binnen KPN om ervoor te zorgen dat de huidige en toekomstige Youfone-klanten op de vertrouwde manier bediend worden.

De overname is nog voorwaardelijk aan, onder meer, goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

Een multidisciplinair team van BarentsKrans heeft KPN geadviseerd bij deze overname. Het M&A-team bestond uit Michiel Martin, Rhamsey Croes, Thomas van Hövell tot Westervlier, Anne Monique Huijg, Anne-Rieke van der Linden en Feron van Dongen. Daarnaast waren Alexandra Weidner, Celine van Es (Commerciële Contracten), Jens Brugman (Intellectuele eigendom & Technologie), en Tim Raats (EU & Mededinging) en Inge Wiltink (Vastgoed) betrokken bij de advisering.

In de media