P. Van de Velde Group
25 april 2018
Leestijd: 3 minuten

P. Van De Velde Group wint Nederlands terrein door overname Wesly Printing & Packaging

De P. Van De Velde Group heeft 100% van de aandelen van Wesly Printing & Packaging overgenomen. De verpakkingengigant verstevigt hiermee haar marktpositie in vouwkarton. Michiel Martin en Nicole Bokern van BarentsKrans traden op als juridisch adviseur bij deze transactie.

“Met de acquisitie van Wesly, kort na de overname van Koninklijke Schut, behoort P. Van De Velde Group tot een van de grootste spelers op de Nederlandse markt voor vouwkartonnage.”

Door de overname breidt P. Van De Velde Group haar vouwkarton activiteiten flink uit. Eerder al nam de packaging-tak van het bedrijf, actief onder de naam Van De Velde Packaging, het bedrijf Koninklijke Schut uit Eerbeek over. Door deze uitbreidingen wordt een sterke organisatie gecreëerd, die nog beter inspeelt op de veranderende vraag naar verpakkingen van onder meer vouwkarton. Zowel binnen als buiten de Nederlandse landsgrenzen.

Het vouwkarton wordt voornamelijk geproduceerd voor de levensmiddelenbranche en de gezondheidszorg. De P. Van De Velde Group produceert jaarlijks zo’n 50.000 ton aan verpakkingen. Door de overname van het Limburgse productiebedrijf zal daar zo’n 3.000 ton aan worden toegevoegd.

P. Van De Velde Group naar Maastricht

De Belgische P. Van De Velde Group is een familieonderneming met een groeistrategie voor de lange termijn en een explosief investeringsbeleid. De bedrijven binnen de groep kennen een grote zelfstandigheid, met ruimte voor lokaal ondernemerschap. Hierbij worden zij ondersteund door de centrale diensten.

Van De Velde Packaging heeft naast Eerbeek locaties in Lichtervelde, Kruishoutem, Wetteren (België) en Poznan (Polen). Door de overname van Wesly Printing & Packaging wordt Maastricht aan dit rijtje toegevoegd. De vestiging in Limburg blijft bestaan in haar huidige vorm en op dezelfde locatie. Het managementteam van Wesly blijft na de overname eveneens verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Van Gog: ‘enthousiast over de mogelijkheden’

Directeur en voormalig eigenaar van Wesly, Ron van Gog, is blij met de overname: “Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die P. Van De Velde Group biedt voor het bedrijf. De complementariteit met Koninklijke Schut, een internationaal klantenportefeuille en de grote ambities van de P. Van De Velde Group zullen zorgen voor de verwezenlijking van de groeidoelstellingen.”

Wesly Printing & Packaging is opgericht in 1858 en begon als leverancier van taartranden voor banketbakkers. Inmiddels zijn de activiteiten flink uitgebreid en mag het bedrijf zich specialist noemen in het vervaardigen van verschillende kartonproducten.

Dedicated samenwerken

Onze advocaten Michiel Martin en Nicole Bokern traden op als juridisch adviseur en Lansigt diende als financieel adviseur. Alexander van Rossum van Fortaleza Capital voorzag P. Van De Velde Group van corporate finance advies: “Met de acquisitie van Wesly, kort na de overname van Koninklijke Schut, behoort P. Van De Velde Group tot een van de grootste spelers op de Nederlandse markt voor vouwkartonnage. Het gecombineerde team van BarentsKrans, Lansigt en Fortaleza Capital heeft wederom prettig samengewerkt. In deze toch wel complexe transactie, waarin ook de vastgoedcomponent relevant was, heeft iedereen zich met veel toewijding ingezet. Ik zie met plezier uit naar een volgende samenwerking.”