Deal Exasun
16 september 2022
Leestijd: 1 minuten

Deal Exasun en Wienerberger meest innovatieve deal 2021/2022

De deal tussen Exasun en Wienerberger heeft tijdens de M&A Awards van M&A Professionals Den Haag op 7 september jl. de prijs gewonnen voor meest innovatieve deal 2021/2022. BarentsKrans adviseerde Exasun bij de totstandkoming van deze samenwerking.

Het Haagse Exasun produceert esthetische ‘building integrated photovoltaic” (BIPV) glas-glas zonnepanelen met een hoge efficiency en lange levensduur. De waterdichte BIPV-oplossingen zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatie, voor schuine daken en gevels, en beschikbaar in verschillende maten en kleuren. De Oostenrijkse multinational Wienerberger is ‘s werelds grootste baksteenproducent en gaat de innovatieve zonnepanelen van Exasun in heel Europa distribueren. Met deze strategische samenwerking verwacht Exasun de komende drie tot vijf jaar de omzet te kunnen vertienvoudigen.

Ook heeft BarentsKrans Exasun deze zomer geadviseerd bij de investering van van ABN Amro Sustainable Impact Fund, Invest-NL, baksteenfabrikant Wienerberger en de huidige aandeelhouders van Exasun van 9 miljoen euro.

Het team van BarentsKrans voor deze deals bestond uit Thomas van Hövell tot Westervlier, Annemarie Janssens, Robert-Jan Zwaan, Koen van Wijk en Simone van Minkelen.