BarentsKrans treedt op als adviseur van Ecorus bij oprichting Joint Venture
27 juli 2020
Leestijd: 1 minuten

BarentsKrans treedt op als adviseur van Ecorus bij oprichting Joint Venture

BarentsKrans heeft, onder leiding van Rhamsey Croes, de zonne-energiespecialist Ecorus geadviseerd in het kader van de oprichting van een Joint Venture met het Belgische Patronale Solar. Hiermee is een nieuw fonds opgericht: het Nationaal Zonne-energie Fonds (NZF), dat dient als toekomstig investeringsvehicle voor zonne-energieprojecten in Nederland.

‘Met de bundeling van meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen, bouwen, beheren en financieren van grootschalige zonnestroomcentrales in Nederland biedt het fonds aan professionele ontwikkelaars van zonnestroom een snel, solide en transparant aankoopproces met de beste financieringsvoorwaarden. Kopen om weer door te verkopen, past niet in de ‘buy, build & hold’ strategie van het Nationaal Zonne-energie Fonds.’

Advies bij verkoop aandelen

BarentsKrans heeft daarnaast geadviseerd bij de verkoop van de door Sun Invest Holding B.V. gehouden aandelen in Eco Invest B.V. en Sun Invest 2 B.V. aan de Joint Venture.

Het team van BarentsKrans bestond uit Rhamsey Croes, Jesse Zijlma, Lisanne Vissers, Koen van Wijk, Mariana Boulos Jaraisy, Tim Raats en Robert-Jan Roos.