Remco Bäcker

T: +31 70 376 07 71
M: +31 6 53 42 63 07
E: remco.backer@barentskrans.nl
Bekijk Remco Bäcker op Linkedin

Remco is sinds 1999 actief als advocaat binnen de projectontwikkeling- en overheidspraktijk en heeft daarbij een bijzondere focus op het bestuursrecht en het omgevingsrecht. Hij treedt met name op voor projectontwikkelaars, aannemers, lokale en regionale overheden, en vastgoedbeleggers. Remco heeft veel ervaring met de juridische begeleiding van complexe (bouw)projecten waar hij zijn cliënten ondersteunt vanaf de eerste planvorming tot de uiteindelijke realisatie. Daarnaast is Remco veelvuldig betrokken bij milieurechtelijke en handhavingsgeschillen tussen overheden en bedrijven.

Remco heeft naast een grote kennis van bestuursrecht en omgevingsrecht de nodige expertise van overheidsprivaatrecht, huurrecht, bouwrecht en projectontwikkeling. Naast het geven van advies en het procederen bij diverse gerechtelijke instanties en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State begeleidt hij cliënten bij het opstellen en uitonderhandelen van onder meer exploitatie-, aannemings-, turnkey- en gronduitgifte-overeenkomsten.

Remco is betrokken (geweest) bij diverse grote projecten zoals het instellen van de eerste milieuzone voor personenauto’s in één van de Nederlandse grote steden, de planvorming en ontwikkeling van de hoogste woontoren van Nederland, en procedures over diverse andere grote bouwprojecten.

Voor BarentsKrans was Remco vijftien jaar werkzaam in de bestuursrecht- en vastgoedpraktijk van Loyens & Loeff in Rotterdam.

Nevenactiviteiten

Docent bestuursrecht bij de Law Firm School
Lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A)
Lid van de Vereniging van Milieurecht Advocaten (VMA)
Lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)
Lid van de Vastgoedvereniging JOR Next Rotterdam

Nieuws en publicaties

Hof van Justitie over reikwijdte Dienstenrichtlijn bij bestemmingsplannen

Het Hof van Justitie van de EU heeft op 30 januari 2018 een belangrijk arrest gewezen over de reikwijdte van de Europese Dienstenrichtlijn. De Dienstenrichtlijn beoogt te waarborgen dat dienstverleners onbelemmerd hun diensten in de gehele EU kunnen aanbieden en zich overal in de EU kunnen vestigen. Lang was onduidelijk of de Dienstenrichtlijn ook van
Lees verder ›
Meer van deze specialist