Remco Bäcker

T: +31 70 376 07 71
M: +31 6 53 42 63 07
E: remco.backer@barentskrans.nl
Bekijk Remco Bäcker op Linkedin

Remco is sinds 1999 actief als advocaat binnen de projectontwikkeling- en overheidspraktijk en heeft daarbij een bijzondere focus op het bestuursrecht en het omgevingsrecht. Hij treedt met name op voor projectontwikkelaars, aannemers, lokale en regionale overheden, en vastgoedbeleggers. Remco heeft veel ervaring met de juridische begeleiding van complexe (bouw)projecten waar hij zijn cliënten ondersteunt vanaf de eerste planvorming tot de uiteindelijke realisatie. Daarnaast is Remco veelvuldig betrokken bij milieurechtelijke en handhavingsgeschillen tussen overheden en bedrijven.

Remco heeft naast een grote kennis van bestuursrecht en omgevingsrecht de nodige expertise van overheidsprivaatrecht, huurrecht, bouwrecht en projectontwikkeling. Naast het geven van advies en het procederen bij diverse gerechtelijke instanties en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State begeleidt hij cliënten bij het opstellen en uitonderhandelen van onder meer exploitatie-, aannemings-, turnkey- en gronduitgifte-overeenkomsten.

Remco is betrokken (geweest) bij diverse grote projecten zoals het instellen van de eerste milieuzone voor personenauto’s in één van de Nederlandse grote steden, de planvorming en ontwikkeling van de hoogste woontoren van Nederland, en procedures over diverse andere grote bouwprojecten.

Voor BarentsKrans was Remco vijftien jaar werkzaam in de bestuursrecht- en vastgoedpraktijk van Loyens & Loeff in Rotterdam.

Nevenactiviteiten

  • Docent bestuursrecht bij de Law Firm School
  • Lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A)
  • Lid van de Vereniging van Milieurecht Advocaten (VMA)
  • Lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)
  • Lid van de Vastgoedvereniging JOR Next Rotterdam

Recent van deze specialist

BarentsKrans bereikt akkoord voor cliënten in project Feyenoord City tijdens spoedprocedure bij de Raad van State

BarentsKrans heeft namens de heer Kauffman, Daka Rotterdam Zuid B.V. en JPG Veranda B.V. beroep ingesteld tegen het bestemmingsplan “Feyenoord City” en overige besluiten. Het bestemmingsplan “Feyenoord City” en de overige besluiten voorzien onder meer in de realisatie van een nieuw stadion aan de Nieuwe Maas, de herontwikkeling van de monumentale Kuip, stadspark, woningbouw, winkels
Lees verder ›
Meer van deze specialist