Mariana Boulos Jaraisy

T: +31 70 376 06 06
E: mariana.boulosjaraisy@barentskrans.nl
Bekijk Mariana Boulos Jaraisy op Linkedin

Mariana is in 2002 afgestudeerd aan de Universiteit van Haifa, te Israël. Voordat Mariana naar Nederland is gekomen in 2010 is zij als Israëlisch advocaat werkzaam geweest in Tel Aviv. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. In 2016 voltooide Mariana haar masters Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens het schrijven van haar scriptie over ‘het beschermen van derivatenbeleggers bij het faillissement van hun tussenpersoon’ heeft zij verder werkervaring opgedaan als jurist bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

Sinds mei 2016 is Mariana verbonden aan BarentsKrans. Zij is als advocaat werkzaam bij de sectie Financieel recht. Zij houdt zich bezig met financieel recht in brede zin. Mariana behandelt onder meer zaken over zorgplicht van banken en andere financiële ondernemingen. Verder adviseert zij beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen en financiële dienstverleners op het gebied van financieel toezicht.

Opleiding

Universiteit van Amsterdam, Master Privaatrecht: Commerciële Rechtspraktijk LLM (2016)
Universiteit van Amsterdam, Bachelor Nederlands recht LLB (2013)
Universiteit van Haifa, Bachelor Israëlisch recht LLB (2002)

Werkervaring

BWK partners, Amsterdam, jurist (2015)
Gaon, Yulish, Vekselman, advocatenkantoor, Tel Aviv, Israëlisch advocaat (2004-2010)

Nieuws en publicaties

Beleggingsbelangen: fonds voor gemene rekening (FGR)

In de rubriek ‘Beleggingsbelangen’ van de juni-editie van Vakblad Financiële Planning schrijven advocaten Gidget Brugman en Mariana Boulos Jaraisy over het fonds voor gemene rekening (FGR), wat al sinds jaar en dag een bekend begrip is in de beleggingswereld. Het FGR leek altijd een beetje het ondergeschoven kindje, maar lijkt de laatste tijd aan populariteit te winnen. Tijd om
Lees verder ›

Vergoeding bij vervroegde aflossing, oversluiten en rentemiddeling

In de februari-editie van vakblad De Hypotheek Adviseur schrijven BarentsKrans advocaten Gidget Brugman en Mariana Boulos Jaraisy over één van de veranderingen in de hypothekenrichtlijn zoals per 14 juli geïmplementeerd in de Wet op het financieel toezicht (Wft): de vergoeding die de kredietgever in rekening mag brengen bij vervroegde aflossing van de kredietovereenkomst.
Lees verder ›
Meer van deze specialist