Student- en scriptiestage

Studentstage

Je bevindt je in de laatste fase van je studie en de praktijk begint te lonken. Je bent nieuwsgierig hoe je je theoretische kennis in de praktijk kunt gebruiken en je oriënteert je op de volgende stap. BarentsKrans biedt je de mogelijkheid om twee maanden een algemene studentstage te lopen binnen de advocatuur of het notariaat. Tijdens deze stage ervaar je hoe het dagelijkse leven van een advocaat-stagiair of kandidaat-notaris er uitziet.

Je bent niet aan één sectie verbonden, maar verricht werkzaamheden op diverse rechtsgebieden en zoekt voor alle secties juridische vraagstukken uit. Bovendien ga je mee naar zittingen, besprekingen met cliënten en bezoeken buiten kantoor. Twee maanden lang zit je bij één van onze juristen op de kamer, zodat je op intensieve wijze kennis maakt met BarentsKrans en de manier waarop een advocaat of notaris werkt. Op die manier ontdek je waar jouw interesses liggen. Je krijgt begeleiding van een stagementor die je aan het eind van je stage een beoordeling geeft. Vanzelfsprekend ontvang je ook een stagevergoeding – dit betreft 700 euro bruto per maand. Indien je geen recht (meer) hebt op een studenten OV-abonnement, ontvang je daarnaast een reiskostenvergoeding. Ook kun je profiteren van een lunchkostenregeling. En natuurlijk zijn er de nodige sociale activiteiten, zowel binnen als buiten kantoor.

Wil je je breed oriënteren binnen een kantoor met een plezierige werksfeer en informele verhoudingen? Stuur dan een e-mail aan onze recruiter Nando Dons en voeg  je motivatiebrief, CV en cijferlijst bij, of vul onderstaand sollicitatieformulier in. Je hoort dan snel of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met twee van onze juristen.

Scriptiestage

BarentsKrans biedt talentvolle rechtenstudenten in de eindfase van hun studie de mogelijkheid om gedurende drie maanden drie tot vier dagen per week op kantoor hun scriptie te schrijven. Je krijgt de beschikking over een werkplek en je kunt deelnemen aan jurisprudentiebesprekingen en sectielunches. Ook krijg je een vast aanspreekpunt binnen kantoor waarmee je kunt sparren met betrekking tot het onderwerp van je scriptie.

De scriptiestage is een onbetaalde stage. Indien je niet in het bezit bent van een studenten OV-chipkaart, worden je reiskosten op basis van openbaar vervoer 2e klas vergoed. Wil je in aanmerking komen voor een scriptiestage bij BarentsKrans? Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in, voeg je motivatiebrief, CV en cijferlijst bij of stuur een e-mail aan aan onze recruiter Nando Dons. Je hoort dan snel of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met twee van onze juristen.

Ben je geïnteresseerd in een scriptiestage bij BarentsKrans? Stuur dan je motivatiebrief, CV en cijferlijst naar onze recruiter Nando Dons of vul onderstaand sollicitatieformulier in. Je hoort dan snel of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met twee van onze juristen.

Sollicitatieformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Voeg hier je cv toe (Plus eventueel overige documenten)