Sam van der Weiden

T: +31 70 376 07 33
E: sam.vanderweiden@barentskrans.nl
Bekijk Sam van der Weiden op Linkedin

Sinds 2015 werkt Sam als advocaat bij BarentsKrans, waar hij deel uitmaakt van de praktijkgroep Vastgoed. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Maastricht heeft hij zich in zowel het privaatrecht als in het bestuursrecht verdiept. Deze combinatie maakt dat Sam goed in staat is om het geheel te overzien en cliënten breed te adviseren.

Binnen de omvangrijke vastgoedpraktijk van BarentsKrans houdt Sam zich voornamelijk bezig met exploitatie en ontwikkeling van vastgoed, huurrecht en duurzame energieprojecten.

Speciale interesse heeft Sam voor het aansprakelijkheidsrecht en het beslag- en executierecht. Gedurende zijn periode bij de sectie Corporate & Commercial Litigation heeft Sam anderhalf jaar lang in teamverband aan complexe (massa)schade zaken gewerkt.

Nevenactiviteiten

  • Lid van de Vereniging van Jong Onroerend Goed Juristen (VJOJ)
  • Lid van de Vereniging Jonge Procesadvocaten (VJP)
  • Penningmeester Stichting Sluitingszittingsfeest (onderdeel van de Vereniging De Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden)

Opleiding

  • Maastricht University, Nederlands Recht (2014)

Werkervaring

  • Rechtbank Limburg, buitengriffier (2013-2015)

 

Recent van deze specialist

Vas Dias/Salters: uitsluitend vertrouwen op de mooie blauwe ogen van de vertegenwoordiger is onvoldoende | Ken uw klassiekers

In deze rubriek bespreken we oude arresten die nog steeds relevant zijn. Het arrest Vas Dias/Salters (Hoge Raad 6 mei 1926, NJ 1926, p.721) is een, nog altijd relevant, standaardarrest met betrekking tot onbevoegde vertegenwoordiging. Wat zijn de randvoorwaarden voor een kansrijk beroep op schijn van vertegenwoordigingsbevoegdheid? Vertegenwoordiging is een alledaags verschijnsel. Denkt u maar
Lees verder ›
Meer van deze specialist