Nicole Soliana

T: +31 70 376 07 70
M: +31 6 52 63 50 97
E: nicole.soliana@barentskrans.nl
Bekijk Nicole Soliana op Linkedin

Nicole Soliana is sinds 2010 werkzaam als advocaat op het gebied van contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht, met een focus op vastgoed/projectontwikkeling en overheden. Zij is in het bijzonder gespecialiseerd in overheidsprivaatrecht en heeft tevens relevante kennis van en ervaring in omgevingsrecht, huurrecht en (civiel) bouwrecht.

Nicole houdt zich met name bezig met het adviseren van en het procederen voor overheden en marktpartijen over gesloten of te sluiten overeenkomsten. Zij treedt daarbij vooral op voor projectontwikkelaars, aannemers, vastgoedbeleggers, zorginstellingen en overheden. Een belangrijk deel van haar praktijk bestaat uit het onderhandelen over en het opstellen van overeenkomsten tussen deze partijen, zoals exploitatie-, samenwerkings-, aannemings-, turnkey- en gronduitgifteovereenkomsten.

Naast haar ruime ervaring in het procederen bij diverse gerechtelijke instanties begeleidt Nicole haar cliënten ook regelmatig in mediationprocedures.

Voor Nicole bij BarentsKrans kwam, was zij zeven jaar werkzaam als advocaat bij Loyens & Loeff, op de secties Mededinging & Overheid en Litigation & Risk Management.

Nevenactiviteiten

Lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A)
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP)
Lid van de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ)

Opleiding

Law Firm School (2012)
Erasmus Universiteit Rotterdam, Master Financieel Recht (cum laude, 2010)
Erasmus Universiteit Rotterdam, Master Financial Economics (cum laude, 2009)

Werkervaring

Loyens & Loeff N.V. (2010-2017)

Nieuws en publicaties

De (on)zin van een monddoodclausule

Onze advocaat Nicole Soliana schrijft in het tijdschrift Overeenkomst in de Rechtspraktijk (nummer 6, september 2018) over de zogenoemde monddoodclausule. Partijen komen door middel van een dergelijke clausule regelmatig overeen dat afstand wordt gedaan van het recht om bezwaar te maken en om beroep in te stellen tegen bepaalde toekomstige besluiten. In rechte worden monddoodclausules
Lees verder ›

Bijzondere aandachtspunten bij het contracteren met overheden

In het tijdschrift Bouwrecht (BR 2018/52) is een annotatie gepubliceerd van Nicole Soliana. Naar aanleiding van een arrest van het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch (20 maart 2018) omtrent de ontbinding door een gemeente van een een intentieovereenkomst met een initiatiefnemer, gaat Nicole in op een aantal bijzondere aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden ingeval van het contracteren
Lees verder ›
Meer van deze specialist