Moira Lanters

T: +31 70 376 06 11
M: +31 6 25 51 90 98
E: moira.lanters@barentskrans.nl
Bekijk Moira Lanters op Linkedin

Moira is advocaat met een focus op mededingingsrecht en consumentenrecht. Daarnaast is Moira lid van het Kartelschadeteam van BarentsKrans. Moira zoekt graag met de cliënt naar een oplossing die past bij hun specifieke situatie.

Binnen het mededingingsrecht en consumentenrecht heeft Moira ervaring met het bijstaan en begeleiden van ondernemingen die te maken hebben met toezicht en handhaving door de ACM. Ook adviseert Moira bedrijven om hun bedrijfsvoering in overeenstemming te brengen met mededingingsrechtelijke en consumentenrechtelijke regels. Zij onderzoekt graag samen met ondernemingen hoe zij een samenwerking vorm kunnen geven of onder welke voorwaarden zij hun product aan consumenten mogen aanbieden.

Moira heeft ook ruime ervaring met het verkrijgen van goedkeuring van de ACM voor fusies, overnames en samenwerkingen. Moira heeft hierbij een bijzondere affiniteit met de bouw-, retail- en transportsectoren.

Voordat Moira in de advocatuur begon, heeft zij werkervaring opgedaan bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw, ProRail en het Directoraat-generaal Mededinging van de Europese Commissie.

Nevenactiviteiten

  • Lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht (VvM)

Werkervaring

  • Maverick Advocaten, Advocaat (2018-2020)
  • Europese Commissie, DG Mededinging F.4, Bluebook Trainee (2018)
  • Juridisch medewerker en stagiair bij verscheidene Zuidas kantoren (2016-2018)

Opleiding

  • Masterclass Bouwrecht, Universiteit Utrecht (2018)
  • Master Privaatrecht, Universiteit Utrecht (2017)

Recent van deze specialist

Huisje, boompje, boete van de ACM voor verboden bemiddelingskosten

De Autoriteit Consument & Markt (“ACM”) heeft op 6 april 2021 drie huurbemiddelaars beboet voor het in rekening brengen van verboden bemiddelingskosten bij consumenten. De makelaars bemiddelden zowel voor de verhuurder als voor de huurder en brachten aan zowel huurder als verhuurder hiervoor kosten in rekening. Dit is volgens de ACM verboden en de drie
Lees verder ›

Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen? Het kartelverbod en distributie

In een geschil tussen een fietsendealer en een groothandel van Trek kwam een klassiek geval verticale prijsbinding voorbij. De dealer verkocht fietsen tegen een te lage prijs via internet waarna de groothandel het distributiecontract opzegde. De kortgedingrechter van de rechtbank Amsterdam wees op 22 januari 2021 een kortgedingvonnis over de opzegging. Daarin behandelde de rechter
Lees verder ›