Moira Lanters

T: +31 70 376 06 11
M: +31 6 25 51 90 98
E: moira.lanters@barentskrans.nl
Bekijk Moira Lanters op Linkedin

Moira is advocaat met een focus op mededingingsrecht en consumentenrecht. Daarnaast is Moira lid van het Kartelschadeteam van BarentsKrans. Moira zoekt graag met de cliënt naar een oplossing die past bij hun specifieke situatie.

Binnen het mededingingsrecht en consumentenrecht heeft Moira ervaring met het bijstaan en begeleiden van ondernemingen die te maken hebben met toezicht en handhaving door de ACM. Ook adviseert Moira bedrijven om hun bedrijfsvoering in overeenstemming te brengen met mededingingsrechtelijke en consumentenrechtelijke regels. Zij onderzoekt graag samen met ondernemingen hoe zij een samenwerking vorm kunnen geven of onder welke voorwaarden zij hun product aan consumenten mogen aanbieden.

Moira heeft ook ruime ervaring met het verkrijgen van goedkeuring van de ACM voor fusies, overnames en samenwerkingen. Moira heeft hierbij een bijzondere affiniteit met de bouw-, retail- en transportsectoren.

Voordat Moira in de advocatuur begon, heeft zij werkervaring opgedaan bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw, ProRail en het Directoraat-generaal Mededinging van de Europese Commissie.

Nevenactiviteiten

  • Lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht (VvM)

Werkervaring

  • Maverick Advocaten, Advocaat (2018-2020)
  • Europese Commissie, DG Mededinging F.4, Bluebook Trainee (2018)
  • Juridisch medewerker en stagiair bij verscheidene Zuidas kantoren (2016-2018)

Opleiding

  • Masterclass Bouwrecht, Universiteit Utrecht (2018)
  • Master Privaatrecht, Universiteit Utrecht (2017)

Recent van deze specialist

Mededingingsrecht en duurzaamheid in Duitsland

De Duitse mededingingsautoriteit heeft op 18 januari 2021 twee onderzoeken naar duurzaamheidsinitiatieven afgerond. Het betrof enerzijds een onderzoek naar eerlijke lonen in de bananenindustrie, en anderzijds een onderzoek naar verbeterd dierenwelzijn. In deze blog bespreken wij deze ontwikkelingen en hun relevantie voor de Nederlandse praktijk. Recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsafspraken De Autoriteit Consument
Lees verder ›

Gezamenlijke afspraken over duurzaamheid vs. het kartelverbod: wat mag er wél?

De Franse mededingingsautoriteit heeft op 12 oktober 2021 ruim 100 ondernemingen op de korrel genomen die gezamenlijk afspraken hadden gemaakt over hun verpakkingsmateriaal. Deze ondernemingen hadden afgesproken dat zij op hun verpakkingen voor levensmiddelen niet zouden vermelden of deze bepaalde schadelijke stoffen bevatten. In dit blog bespreek ik de casus, en – belangrijker – wat
Lees verder ›