Moira Lanters

T: +31 70 376 06 11
M: +31 6 25 51 90 98
E: moira.lanters@barentskrans.nl
Bekijk Moira Lanters op Linkedin

Moira is advocaat met een focus op mededingingsrecht en consumentenrecht. Daarnaast is Moira lid van het Kartelschadeteam van BarentsKrans. Moira zoekt graag met de cliënt naar een oplossing die past bij hun specifieke situatie.

Binnen het mededingingsrecht en consumentenrecht heeft Moira ervaring met het bijstaan en begeleiden van ondernemingen die te maken hebben met toezicht en handhaving door de ACM. Ook adviseert Moira bedrijven om hun bedrijfsvoering in overeenstemming te brengen met mededingingsrechtelijke en consumentenrechtelijke regels. Zij onderzoekt graag samen met ondernemingen hoe zij een samenwerking vorm kunnen geven of onder welke voorwaarden zij hun product aan consumenten mogen aanbieden.

Moira heeft ook ruime ervaring met het verkrijgen van goedkeuring van de ACM voor fusies, overnames en samenwerkingen. Moira heeft hierbij een bijzondere affiniteit met de bouw-, retail- en transportsectoren.

Voordat Moira in de advocatuur begon, heeft zij werkervaring opgedaan bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw, ProRail en het Directoraat-generaal Mededinging van de Europese Commissie.

Nevenactiviteiten

Lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht (VvM)

Werkervaring

  • Maverick Advocaten, Advocaat (2018-2020)
  • Europese Commissie, DG Mededinging F.4, Bluebook Trainee (2018)
  • Juridisch medewerker en stagiair bij verscheidene Zuidas kantoren (2016-2018)

Opleiding

Masterclass Bouwrecht, Universiteit Utrecht (2018)
Master Privaatrecht, Universiteit Utrecht (2017)