Jorick Schakenbos

T: +31 70 376 06 71
M: +31 6 15 34 61 75
E: jorick.schakenbos@barentskrans.nl
Bekijk Jorick Schakenbos op Linkedin

Jorick is sinds 2017 werkzaam bij BarentsKrans. Hij adviseert en procedeert over een breed scala aan ondernemingsrechtelijke en commerciële onderwerpen. Daarnaast adviseert hij cliënten over financieelrechtelijke vraagstukken (Wet op het financieel toezicht).

Jorick rondde in 2017 zijn master Nederlands recht af aan de Universiteit Maastricht, met als specialisatie handels- en ondernemingsrecht. Gedurende zijn studie liep hij stage bij diverse advocatenkantoren en was hij student-assistent bij The Maastricht Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies.

Werkervaring

  • Van Doorne, Juridisch assistent op de sectie Bank- en effectenrecht (2017)
  • Universiteit Maastricht, student-assistent bij The Maastricht Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (2015-2016)

Opleiding

  • Universiteit Maastricht, Master Nederlands Recht (Handels- en Ondernemingsrecht) (2017)
  • Universiteit Maastricht, Bachelor Rechtsgeleerdheid (2015)

Recent van deze specialist

Handhaving door de AFM en DNB: hoe zat het ook alweer?

Op 2 november 2020 is het geactualiseerde handhavingsbeleid van de Autoriteit Financiële markten (“AFM”) en De Nederlandsche Bank (“DNB”) (de “toezichthouders”) gepubliceerd in de Staatscourant. De belangrijkste wijzigingen in het geactualiseerde handhavingsbeleid zijn: uitbreiding van het beschreven reguliere toezicht, waaronder de samenhang met Europees toezicht; een duidelijker onderscheid tussen de uitgangspunten van de twee betrokken
Lees verder ›

Toekomstmuziek: regulering operational lease aan consumenten?

Onlangs stuurde de Autoriteit Financiële Markten (de “AFM”) haar jaarlijkse wetgevingsbrief aan de minister van Financiën. In deze brief pleit zij voor enkele aanpassingen in de toezichtwetgeving. Ditmaal zijn er concrete voorstellen opgenomen op het terrein van accountantsorganisaties, beleggingsinstellingen/ICBE’s en operational lease aan consumenten. In deze blog sta ik stil bij de beoogde wijzigingen ten
Lees verder ›