Jorick Schakenbos

T: +31 70 376 06 71
M: +31 6 15 34 61 75
E: jorick.schakenbos@barentskrans.nl
Bekijk Jorick Schakenbos op Linkedin

Jorick is sinds 2017 werkzaam bij BarentsKrans. De focus van zijn werkzaamheden ligt op het ondernemingsrecht, met de nadruk op fusies en overnames (M&A) en financieringen. Daarnaast adviseert hij cliënten over ondernemingsrechtelijke vraagstukken en financieel recht (Wet op het financieel toezicht). Binnen het financieel recht richt hij zich met name op consumptief krediet.

Jorick rondde in 2017 zijn master Nederlands recht af aan de Universiteit Maastricht, met als specialisatie handels- en ondernemingsrecht. Gedurende zijn studie liep hij stage bij diverse advocatenkantoren en was hij student-assistent bij The Maastricht Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies.

Werkervaring

Van Doorne, Juridisch assistent op de sectie Bank- en effectenrecht (2017)
Universiteit Maastricht, student-assistent bij The Maastricht Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (2015-2016)

Opleiding

Universiteit Maastricht, Master Nederlands Recht (Handels- en Ondernemingsrecht) (2017)
Universiteit Maastricht, Bachelor Rechtsgeleerdheid (2015)

Nieuws en publicaties

Toekomstmuziek: regulering operational lease aan consumenten?

Onlangs stuurde de Autoriteit Financiële Markten (de “AFM”) haar jaarlijkse wetgevingsbrief aan de minister van Financiën. In deze brief pleit zij voor enkele aanpassingen in de toezichtwetgeving. Ditmaal zijn er concrete voorstellen opgenomen op het terrein van accountantsorganisaties, beleggingsinstellingen/ICBE’s en operational lease aan consumenten. In deze blog sta ik stil bij de beoogde wijzigingen ten
Lees verder ›
Meer van deze specialist