Ingrid Reimert

T: +31 70 376 06 28
E: ingrid.reimert@barentskrans.nl
Bekijk Ingrid Reimert op Linkedin

Ingrid Reimert is sinds 2009 werkzaam binnen de vastgoedpraktijk van BarentsKrans. Zij is gespecialiseerd in het huurrecht en staat zowel huurders als verhuurders bij. Haar praktijk bestaat uit adviseren en procederen en beslaat zowel het huurrecht bedrijfsruimte als het huurrecht woonruimte. Voorbeelden van werkzaamheden van Ingrid zijn: voeren van huurbeëindigingsprocedures, huurprijsaanpassingsprocedures, adviseren en onderhandelen over huurcontracten. Cliënten van Ingrid zijn o.a. actief in de retail, horeca, telecom, duurzame energie, parking, vervoer, culturele sector, vastgoedbeleggingen en expathuisvesting.

Ingrid heeft daarnaast expertise binnen het commercieel contractenrecht en houdt zich bezig met het opstellen en beoordelen van diverse overeenkomsten zoals koopovereenkomsten, algemene voorwaarden, exploitatie-overeenkomsten en realisatie-overeenkomsten. Ingrid is een ervaren proces-advocaat en staat cliënten bij in procedures voor verschillende gerechtelijke instanties.

Ingrid is auteur van de Groene Serie Huurrecht en het SDU Commentaar Burgerlijk procesrecht en geeft geregeld cursussen op het gebied van huurrecht.

Nevenactiviteiten

 • Auteur Groene Serie Huurrecht
 • Auteur SDU Commentaar Burgerlijk Procesrecht
 • Lid van Dutch Women in Real Estate (DWIRE)
 • Lid van de Vereniging voor Huurrechtadvocaten (VHA)
 • Lid van de Vereniging voor Aansprakelijkheidsrecht (VASR)
 • Lid van de vereniging voor Distributie- Franchise- en Agentuurrecht (DFA)
 • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVVP)
 • Bestuursvoorzitter Stichting Wildlife Film Festival Rotterdam

Opleiding

 • Grotius Academie, specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren (cum laude, 2016)
 • Rijksuniversiteit Groningen, Internationaal recht (2008)
 • Rijksuniversiteit Groningen, Civiel recht en Staats-en Bestuursrecht (2006)

Recent van deze specialist

Huurrecht ten tijde van de coronacrisis

De coronacrisis grijpt om zich heen en heeft ongekende gevolgen. Op de gezondheid, op het dagelijks leven en op de economie. Huurrelaties staan onder druk. Op last van de overheid moeten bepaalde bedrijven hun deuren sluiten, andere bedrijven besluiten om zélf hun deuren te sluiten, ZZP’ers komen zonder werk te zitten en hebben moeite om de huur op te brengen. Hoe gaan huurders en verhuurders hiermee om en wat is de rol van de overheid? In dit artikel ga ik in op deze vragen ten aanzien van huur van woonruimte. Later deze week zal ik dat doen ten aanzien van huur van bedrijfsruimte.
Lees verder ›

BarentsKrans adviseert Zwanenberg bij fusie met Struik

BarentsKrans heeft de Zwanenberg Food Group (Zwanenberg) geadviseerd bij de fusie met Struik Foods Europe B.V. (Struik). Hiermee ontstaat een voedingsmiddelenconcern met 1800 medewerkers en een jaaromzet van € 540 miljoen. Zwanenberg is een voedingsmiddelenconcern met 1600 medewerkers en een omzet van circa € 420 miljoen (exclusief de omzet van Struik). Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks,
Lees verder ›
Meer van deze specialist