Ingrid Reimert

T: +31 70 376 06 28
E: ingrid.reimert@barentskrans.nl
Bekijk Ingrid Reimert op Linkedin

Ingrid Reimert is sinds 2009 werkzaam binnen de vastgoedpraktijk van BarentsKrans. Zij adviseert en procedeert met name op het gebied van commercieel contractenrecht. Ingrid houdt zich bezig met het opstellen en beoordelen van diverse overeenkomsten zoals huurovereenkomsten, koopovereenkomsten, cessie-overeenkomsten en overeenkomsten van opdracht. Een bijzondere expertise heeft Ingrid op het gebied van het huurrecht, zowel bedrijfsruimte als woonruimte. Ingrid heeft veel proceservaring en staat zeer regelmatig ondernemers bij in geschillen over bijvoorbeeld huurovereenkomsten, franchise, tankstationovereenkomsten, afgebroken onderhandelingen en aansprakelijkheidskwesties.

Ingrid is auteur van de Groene Serie Huurrecht en het SDU Commentaar Burgerlijk procesrecht. Zij publiceert zeer regelmatig op het gebied van het contractenrecht en geeft cursussen op het gebied van vastgoed en contractenrecht.

Nevenactiviteiten

Auteur Groene Serie Huurrecht
Auteur SDU Commentaar Burgerlijk Procesrecht
Auteur Smartnewz Contractenrecht
Lid van de Vereniging voor Aansprakelijkheidsrecht (VASR)
Lid van de vereniging voor Distributie- Franchise- en Agentuurrecht (DFA)
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht

Opleiding

Grotius Academie, specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren (cum laude, 2016)
Rijksuniversiteit Groningen, Internationaal recht (2008)
Rijksuniversiteit Groningen, Civiel recht en Staats-en Bestuursrecht (2006)

Nieuws en publicaties

Huurrecht ten tijde van de coronacrisis

De coronacrisis grijpt om zich heen en heeft ongekende gevolgen. Op de gezondheid, op het dagelijks leven en op de economie. Huurrelaties staan onder druk. Op last van de overheid moeten bepaalde bedrijven hun deuren sluiten, andere bedrijven besluiten om zélf hun deuren te sluiten, ZZP’ers komen zonder werk te zitten en hebben moeite om de huur op te brengen. Hoe gaan huurders en verhuurders hiermee om en wat is de rol van de overheid? In dit artikel ga ik in op deze vragen ten aanzien van huur van woonruimte. Later deze week zal ik dat doen ten aanzien van huur van bedrijfsruimte.
Lees verder ›

BarentsKrans adviseert Zwanenberg bij fusie met Struik

BarentsKrans heeft de Zwanenberg Food Group (Zwanenberg) geadviseerd bij de fusie met Struik Foods Europe B.V. (Struik). Hiermee ontstaat een voedingsmiddelenconcern met 1800 medewerkers en een jaaromzet van € 540 miljoen. Zwanenberg is een voedingsmiddelenconcern met 1600 medewerkers en een omzet van circa € 420 miljoen (exclusief de omzet van Struik). Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks,
Lees verder ›
Meer van deze specialist

Gerelateerde evenementen

Rondetafelbijeenkomst ‘de Nederlandse Franchise Code’

BarentsKrans en European Franchise Consultants organiseren een rondetafelbijeenkomst voor franchisegevers en franchisenemers over de Nederlandse Franchise Code. De Nederlandse Franchise Code (NFC) is in februari dit jaar gepresenteerd en heeft de gemoederen in franchiseland flink bezig gehouden. Inmiddels heeft Minister Kamp aangegeven dat hij de NFC wil verankeren in wetgeving. Wat gaat dit betekenen voor
Lees verder ›