Hugo Boom

T: +31 70 376 06 90
M: +31 6 31 04 22 54
E: hugo.boom@barentskrans.nl
Bekijk Hugo Boom op Linkedin

Hugo werkt sinds 2016 bij BarentsKrans. Hij vertegenwoordigt cliënten in civiele procedures tot en met de Hoge Raad. Hij voert een brede cassatiepraktijk met de nadruk op het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en burgerlijk procesrecht. Daarnaast procedeert Hugo zowel bij de overheidsrechter als in arbitrage over contractenrechtelijke geschillen. Ook procedeert hij over de vernietiging en tenuitvoerlegging van arbitrale vonnissen.

Hugo is als promovendus verbonden aan de Universiteit Leiden, waar hij promoveert op het onderwerp rechtsverwerking en klachtplichten in het verbintenissenrecht. Hij bewerkt het deel uit de serie Monografiëen BW over dat onderwerp en publiceert daarnaast regelmatig.

Nevenactiviteiten

  • Lid van de Vereniging Civiele Cassatieadvocaten
  • Lid van de Vereniging Jonge Procesadvocaten

Werkervaring

  • Promovendus Universiteit Leiden
  • Gerechtshof Den Haag, buitengriffier

Opleiding

  • Universiteit Utrecht, Legal Research Master (cum laude) (2016)

Recent van deze specialist

Boogaard/Vesta: over samenloop en onrechtmatige concurrentie | Ken uw klassiekers

In deze rubriek bespreken de (cassatie)advocaten van BarentsKrans oude arresten die nog steeds relevant zijn. Het arrest Boogaard/Vesta (ECLI:NL:HR:1955:47) is tot op de dag van vandaag een relevant arrest over samenloop tussen wanprestatie en onrechtmatige daad. Bovendien geldt het nog steeds als standaardarrest ten aanzien van onrechtmatige (werknemers)concurrentie. De casus Vesta was een levensverzekeraar. Boogaard
Lees verder ›
Meer van deze specialist