Han Tonino

T: +31 70 376 06 11
M: +31 6 4611 0442
E: han.tonino@barentskrans.nl
Bekijk Han Tonino op Linkedin

Han is een advocaat met veel kennis van (en ervaring met) financieel toezicht. Voordat hij in 2019 als advocaat in dienst trad bij BarentsKrans, was hij negen jaar lang werkzaam voor de Autoriteit Financiële Markten. Binnen de AFM heeft Han de afdeling die toezicht houdt op vermogensbeheerders mede opgezet en heeft hij een groot aantal vergunningaanvragen gecoördineerd en behandeld.

Han is binnen BarentsKrans onderdeel van het Financial Regulatory team. Dit team ondersteuntondernemingen op het gebied van financieel toezicht. Hij heeft speciale expertise op het gebied van de regelgeving voor beheerders van beleggingsinstellingen/icbe’s (o.a. AIFMD/UCITSD), de markten in financiële instrumenten (MiFIDII), uitgifte/aanbieden van effecten (PD), alternatieve financieringsvormen (zoals crowdfunding, kredietunies en ico’s) en betaaldienstverleners (PSDII/EMD).

Han adviseert een breed scala aan financiële ondernemingen, zoals grote en kleine (collectief en individueel) vermogensbeheerders, handelaren voor eigen rekening, beleggingsadviseurs, brokers, handelsplatforms, ondernemingen die kapitaal willen ophalen, betaaldienstverleners en fintech-ondernemingen. Ook staat Han partijen bij in verschillendevergunningaanvraagtrajecten bij de AFM of DNB.

Cliënten waarderen zijn pragmatische en energieke aanpak en zijn vermogen om in oplossingen te denken. Daarnaast stellen zij Han’s ervaring als toezichthouder op prijs en zijn vermogen om bruggen te slaan met toezichthouders.

Han heeft de afgelopen jaren diverse artikelen gepubliceerd in Financieel rechtelijke vaktijdschriften.

Werkervaring

Autoriteit Financiële Markten, Senior Toezichthouder (2010-2018)
Houthoff Buruma, advocaat Insolventierecht (2009-2010)

Opleiding

Grotius Financieel recht (cum laude, 2013)
Erasmus Universiteit Rotterdam, Master Bedrijfsrecht (cum laude, 2009)
Erasmus Universiteit Rotterdam, Master Financial Economics (cum laude, 2009)

Nieuws en publicaties

Anti-witwas- en terrorismefinanciering-regeling

In het Vakblad Financiële Planning van maart 2019 verscheen het artikel “Nieuwe anti-witwas- en terrorismefinancieringregeling van toepassing op Nederlandse crypto-omwisselplatforms en crypto-bewaarportemonnees’. In dit artikel gaan Gidget Brugman en Han Tonino in op de inhoud van de vierde én vijfde anti-witwasrichtlijn (AMLD4 en AMLD5) die in de Wwft geïmplementeerd worden. De AMLD5 zal uiterlijk 10
Lees verder ›
Meer van deze specialist