Gijs van Midden

T: +31 70 376 06 12
E: gijs.vanmidden@barentskrans.nl
Bekijk Gijs van Midden op Linkedin

Gijs van Midden is een allround EU-jurist, met een speciale focus op staatssteun, het mededingingsrecht en het levensmiddelenrecht.

Op mededingingsrechtelijk gebied adviseert hij onder meer over distributie- en licentieovereenkomsten, franchises en adviseert hij brancheorganisaties over de mededingingsrechtelijke beweegruimte bij hun samenwerking. Ook adviseert hij ondernemingen bij fusies en overnames en begeleidt hij meldingstrajecten bij de Autoriteit Consument & Markt. In zijn praktijk heeft Gijs een speciale focus op de agrarische en levensmiddelensector. Gijs heeft veel procedures gevoerd op uiteenlopende levensmiddelenrechtelijke onderwerpen (zoals over gezondheidsclaims bij voeding en levensmiddelenhygiëne).

Op staatssteunrechtelijk gebied, adviseert Gijs onder meer bij gebiedsontwikkelingsprojecten en financieringsovereenkomsten tussen ondernemingen en overheden. Ook heeft hij ruime ervaring met civiele (kort geding) procedures en onderzoeksprocedures van de Europese Commissie naar vermeende onrechtmatige staatssteun. Door zijn ruime ervaring met gebiedsontwikkelingsprojecten waarbij zowel overheden als ontwikkelaars betrokken waren, heeft hij goed gevoel voor de dynamiek die bij publiek-private samenwerking speelt.

Nevenactiviteiten

Vaste medewerker van European Competition Law Review (ECLR)
Rubrieksredacteur “EU, mededinging en marktordening” van Juridisch-up-to-Date (JutD)
Publiceert regelmatig in Nederlands Tijdschrift voor Europees recht (NtEr) en Mededingingsrecht in de Praktijk (MiP)
Lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht (VvM)
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Europees recht (NVER)
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht (NVLR)

Werkervaring

Advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (2010-2017)

Opleiding

Post-doctorale Master Europees recht, College of Europe, Brugge (2008)
Master Europees recht, Universiteit Utrecht (2007)