Danka Saija

T: +31 70 376 07 27
E: danka.saija@barentskrans.nl
Bekijk Danka Saija op Linkedin

Danka werkt sinds juni 2020 als kandidaat-notaris/ estate planner bij BarentsKrans en is werkzaam op de praktijk Estate planning. Daarnaast is zij ook werkzaam op de Corporate M&A praktijk.

Danka is gespecialiseerd op het gebied van estate planning, inhoudende het voor ondernemers en vermogende particulieren civiel en fiscaal optimaal vormgeven van vermogensoverheveling naar de volgende generatie (zowel tijdens leven als bij overlijden). Hierbij kan gedacht worden aan (her)structurering van familiebedrijven, structurering van bedrijfsopvolging, vermogensbescherming en privacy, schenken van vermogen en het opzetten en beheren van familiestichtingen en goede doelen stichtingen (ANBI).

De daarbij behorende notariële werkzaamheden zien onder andere op (het opstellen van) huwelijkse voorwaarden, samenlevingsovereenkomsten, (levens)testamenten, schenkingsakten en diverse oprichtingsakten.

Samen met Lisanne Vissers schreef Danka de blogreeks ‘Estate planning en verouderde notariële akten: signaleringen en aandachts­punten’. Hierin bespreken zij belangrijke kwesties bij notariële akten als huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten en testamenten.

Nevenactiviteiten

  • Redacteur van de Modellencommissie Testamenten – Estate Planning Expert (EPX)
  • Redacteur van de Sdu Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht (NDFR)
  • Bestuurslid van het Register van Estate Planners (REP)
  • Lid van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN)

Werkervaring

  • Mazars Private Clients (augustus 2011-mei 2020)

Opleiding

  • Grotius Specialisatieopleiding Estate Planning (2015-2016)
  • Universiteit Leiden, Notarieel Recht (2011)

Recent van deze specialist

Estate planning en verouderde notariële akten: signaleringen en aandachtspunten

In de blogreeks ‘Estate planning en verouderde notariële akten: signaleringen en aandachtspunten’ bespreken Lisanne Vissers en Danka Saija belangrijke kwesties bij notariële akten als huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten en testamenten. Wanneer zij ondernemers en vermogende particulieren vragen naar hun persoonlijke zaken, komt het regelmatig voor dat de betreffende notariële akten sterk verouderd zijn. Wat signaleren zij dan en waar kunt
Lees verder ›