Annelies van der Ploeg

T: +31 70 376 06 10
E: annelies.vanderploeg@barentskrans.nl
Bekijk Annelies van der Ploeg op Linkedin

Annelies is partner in de praktijkgroep Commerciële Contracten. Zij is gespecialiseerd in (internationaal) commercieel contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht. Annelies stelt commerciële contracten op, beoordeelt deze of onderhandelt ze uit. Dit gaat om uiteenlopende contracten, zoals(in)koopcontracten, samenwerkingsovereenkomsten, geheimhoudingsovereenkomsten, opdrachtovereenkomsten (independent contractor) en distributie- en agentuurovereenkomsten. Annelies adviseert ook geregeld over algemene voorwaarden (in B2B en B2C rechtsverhoudingen), dealerverhoudingen en consumentenrecht.

Annelies is bovendien een zeer ervaren litigation advocaat. Zij treedt op voor grote nationale en internationale bedrijven in complexe aansprakelijkheidskwesties, post M&A geschillen en geschillen over bijvoorbeeld non-conformiteit en garantieclaims, de  beëindiging van een langjarig commercieel contract of de uitleg van een contractuele bepaling. Haar cliënten zijn o.a. actief in de telecom, ICT, food en agri, de automotive en petrochemische industrie en de bouw- en installatiesector.

Annelies is sinds 2016 verbonden aan BarentsKrans. Daarvoor werkte zij in de praktijkgroep Commercial Contracts en Litigation bij Boekel De Nerée en Van Doorne.

Werkervaring

Van Doorne N.V. (2015-2016)
Boekel De Nerée N.V. (2009-2015)

Opleiding

Grotius Academie, specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren (cum laude, 2015)
Law Firm School (2011)
Universiteit Leiden, Burgerlijk recht (2009)

Nieuws en publicaties

NVM-makelaar aansprakelijk voor niet nakomen meetinstructie

In ECLI:NL:HR:2018:1176 oordeelt de Hoge Raad over de vraag of een NVM-(verkoop)makelaar aansprakelijk is voor het vermelden van een woonoppervlakte in de verkoopbrochure die niet gemeten is volgens de door de NVM aan haar leden verplicht gestelde meetinstructie. Volgens deze meetinstructie (een private gedragsnorm) moeten NVM-makelaars de netto-woonoppervlakte vermelden in plaats van de bruto-woonoppervlakte. In
Lees verder ›

Annelies van der Ploeg benoemd tot partner Commerciële contracten

Annelies van der Ploeg is per 1 juli 2018 benoemd tot partner Commerciële contracten. Annelies is gespecialiseerd in (internationaal) commercieel contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht. In dat kader houdt zij zich voornamelijk bezig met het opstellen en beoordelen van (in)koopcontracten, (grensoverschrijdende) distributie- en agentuurovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en algemene voorwaarden. Annelies procedeert ook regelmatig in commerciële geschillen. Daarnaast adviseert
Lees verder ›
Meer van deze specialist

Gerelateerde evenementen