Annelies van der Ploeg

T: +31 70 376 06 10
E: annelies.vanderploeg@barentskrans.nl
Bekijk Annelies van der Ploeg op Linkedin

Annelies is partner in de praktijkgroep Commerciële Contracten. Zij is gespecialiseerd in (internationaal) commercieel contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht. Annelies stelt commerciële contracten op, beoordeelt deze of onderhandelt ze uit. Dit gaat om uiteenlopende contracten, zoals(in)koopcontracten, samenwerkingsovereenkomsten, geheimhoudingsovereenkomsten, opdrachtovereenkomsten (independent contractor) en distributie- en agentuurovereenkomsten. Annelies adviseert ook geregeld over algemene voorwaarden (in B2B en B2C rechtsverhoudingen), dealerverhoudingen en consumentenrecht.

Annelies is bovendien een zeer ervaren litigation advocaat. Zij treedt op voor grote nationale en internationale bedrijven in complexe aansprakelijkheidskwesties, post M&A geschillen en geschillen over bijvoorbeeld non-conformiteit en garantieclaims, de  beëindiging van een langjarig commercieel contract of de uitleg van een contractuele bepaling. Haar cliënten zijn o.a. actief in de telecom, ICT, food en agri, de automotive en petrochemische industrie en de bouw- en installatiesector.

Annelies is sinds 2016 verbonden aan BarentsKrans. Daarvoor werkte zij in de praktijkgroep Commercial Contracts en Litigation bij Boekel De Nerée en Van Doorne.

Werkervaring

  • Van Doorne N.V. (2015-2016)
  • Boekel De Nerée N.V. (2009-2015)

Opleiding

  • Grotius Academie, specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren (cum laude, 2015)
  • Law Firm School (2011)
  • Universiteit Leiden, Burgerlijk recht (2009)