verkoop vestia
7 september 2018
Leestijd: 1 minuten

Vestia verkoopt voormalige vestiging Oostblok 1 te Delft

Woningcorporatie Vestia heeft haar voormalige vestiging Oostblok 1 in Delft verkocht aan DelftInvest B.V., een ‘special purpose vehicle’ van Maxwell Invest. Het voormalige kantoorpand ter grootte van 1700 m2 wordt getransformeerd naar kleine appartementen voor short stay-bewoning.

Een notarieel team van BarentsKrans (Jeffrey Koenecke en Leonoor Lieben) heeft namens Vestia het juridische adviesproces begeleid en is tevens opgetreden als notaris.

Samenwerking

Het voormalige kantoorpand wordt verbouwd tot 26 eenpersoonskamers en 10 studentenkamers, verdeeld over 6 wooneenheden. De Gemeente Delft heeft een specifieke doelgroep voor de woonruimtes vastgesteld, namelijk starters, jongeren met autisme, jonge statushouders en werk-gerelateerde bewoners. Deze voorwaarde is opgenomen in een kettingbeding.

Cyril de Weerdt, directeur-eigenaar van vastgoed- en projectontwikkelingsorganisatie Maxwell Invest: “Wij zijn zeer verheugd dat ons de aankoop van het kantoorpand van Oostblok 1 door Vestia gegund is. Dit pand aan de rand van de historische binnenstad van Delft is wederom een zeer waardevolle aanvulling op onze bijzondere vastgoedportefeuille. De samenwerking met Vestia en de begeleiding van BarentsKrans tijdens dit proces hebben wij als zeer prettig en professioneel ervaren.

Lees hier het bericht dat Vastgoedmarkt publiceerde over de transactie.