vacature advocaat-medewerker vastgoed
5 september 2017
Leestijd: 2 minuten

Solar Campus Purmerend: helderheid creëren

In de september-editie van het Notariaat Magazine verscheen een artikel over de aanleg van een zonnepanelenpark in Purmerend, en de bijbehorende juridische werkzaamheden van toegevoegd notaris Jeffrey Koenecke en advocaat Jesse Zijlma. In totaal staan er 21.600 zonnepanelen op de Solar Campus Purmerend – die tezamen 5,5Kwh verzamelen waarmee zo’n 1.400 huishoudens in en om Purmerend van groene stroom worden voorzien. Het is daarmee één van de grootste solarparken van de Benelux.

Samenwerking notariaat en advocatuur

BarentsKrans heeft inmiddels veel expertise in dit veld opgebouwd en Jeffrey Koenecke werkt altijd samen met advocaat Jesse Zijlma: ‘Hij de contracten, ik de akten, een natuurlijke verdeling.’ Veel andere notarissen die – op dit terrein – zo nauw samenwerken met de advocatuur komt hij nog niet tegen, al hebben andere partijen vaak wel hun eigen juridische adviseurs.

‘We werken mee aan de contracten, het vestigen van erfpacht- of opstalrechten en de zekerheden voor de financierende bank. Soms zijn er meerdere financiers die zekerheid willen; behalve banken hebben ook de meeste provincies fondsen voor verduurzaming van energie. Dus dan zorgen wij voor een rangorde van de zekerheden en dat die netjes op elkaar aansluiten, zodat wat de ene financier afspreekt, niet bijt met een ander. Alle financiers moeten ook van elkaar weten wat er gebeurt en de contracten moeten op elkaar zijn afgestemd.’

Lees het volledige artikel (.pdf)