MVGM verwerft de continentale Europese vastgoedbeheeractiviteiten van Jones Lang Lasalle (JLL). BarentsKrans gaf leiding aan het pan-Europese legal team namens MVGM.
4 juli 2019
Leestijd: 3 minuten

MVGM verwerft de continentale Europese vastgoedbeheeractiviteiten van Jones Lang Lasalle (JLL). BarentsKrans gaf leiding aan het pan-Europese legal team namens MVGM.

De in Nederland gevestigde vastgoed beheerder MVGM en JLL hebben overeenstemming bereikt over de overname van JLL’s continentale Europese vastgoedbeheeractiviteiten door MVGM. Onderdeel van de transactie zijn tevens enkele gespecialiseerde winkelcentramanagementteams en -activiteiten. Hiermee ontstaat een vastgoedbeheerder met een pan-Europese reikwijdte.Beide bedrijven zijn ook een ‘alliance partnership’ met elkaar aangegaan. Deze acquisitie creëert een top 5 Europese speler met een aanwezigheid in 10 landen.

In nauwe samenwerking met Menno van der Horst, bestuurder van MVGM en MVGM’s trusted advisor Walter Sas die leiding gaf aan de transactie vanuit een corporate finance perspectief, heeft Corporate M&A partner Rhamsey Croes leiding gegeven aan het team van BarentsKrans in deze transactie in het belang van MVGM en in de rol van lead counsel. Het BarentsKrans team bestond verder uit Robert-Jan Zwaan (partner (notariaat), Lisanne Vissers (partner (kandidaat notaris), Corporate M&A),  Elze van der Minne (senior medewerker, Corporate M&A), Anne Monique Huijg (Corporate M&A), Sebastiaan van Dam (Corporate M&A),  Jacqueline van Hoeken (kandidaat notaris), Corporate M&A), Joost Fanoy (partner, EU & Competition) en Tim Raats (senior medewerker, EU & Competition).

Een team van Heuking Kühn Lüer Wojtek uit Duitsland onder leiding van Dr. Martin Imhof en geassisteerd door Sebastian Pollmeier trad op als co-counsel. Andere betrokken kantoren en advocaten die MVGM hebben bijgestaan in deze transactie zijn:

 • Strelia (België en Luxemburg) – Gisèle Rossele, Etienne de Crépy en Céderic Devroey
 • Wardynski & Partners (Polen) – Izabela Zielinska – Barlozek en Maciej Szewczyk
 • bpv Braun Partners (Tsjechische Republiek, Slowakije) – Arthur Braun, Jiří Bárta, Marketa Nesetrilova, Igor Augustinic en Juraj Gazda
 • bpv Jadi Nemeth (Hongarije) – Andrea Jadi Nemeth
 • bpv Grigorescu Stefanica (Roemenië) – Catalin Grigorescu, Cristina de Jonge en Diana Radu
 • bpv Hügel (coordination CEE) – Florian Gibitz
 • Cuatrecasas (Spanje en Portugal) – Bernat Mullerat (Spanje) en João Mattamouros Resende (Portugal)

Andere bij de deal betrokken adviseurs van MVGM waren Casper Scheffer en Rob van de Berg van PwC’s Carve Out Team, Chris van Haarlem en Remco van Daal van PwC’s Transaction Services, Lorraine Siwabessy en Bart Weijers van PwC tax en Dennis Langkemper van Amstone Tax Lawyers.

Hoogtepunten van de deal:

 • MVGM wordt een top 5 Europese speler (nr. 1 positie in Nederland en leidende positie in Duitsland) in de snel transformerende markt van vastgoedbeheer
 • MVGM krijgt toegang tot acht additionele landen met 540 medewerkers: Spanje, Portugal, België, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Roemenië en Slowakije en breidt haar huidige teams in Nederland en Duitsland verder uit
 • Voegt meer dan 12 miljoen m2 toe aan de huidige portefeuille van MVGM van 6,4 miljoen m2 in Nederland en Duitsland
 • Geeft MVGM toegang tot nieuwe klanten, waaronder toonaangevende wereldwijde vastgoedinvesteerders
 • Voor de klanten van JLL blijft de toegang tot de expertise, de bestaande teams en ervaring van de vastgoedbeheeractiviteiten en winkelcentrummanagementdiensten behouden via een ‘alliance partnership’ met MVGM