Crematorium Alkmaar
22 februari 2018
Leestijd: 2 minuten

Monuta en PC Uitvaart verzegelen samenwerking voor crematorium Alkmaar

Op 31 januari verzegelden Jeanine Helthuis, algemeen directeur bij PC Uitvaart, en Roos Zwetsloot, directeur uitvaartzorg bij Monuta, een samenwerking in De Heeren van Sanoy in Alkmaar. Dit betekent het startschot voor de bouw en exploitatie van een nieuw crematorium en uitvaartcentrum aan de Meerweg 11 in Alkmaar. Dit multifunctioneel uitvaartcentrum biedt straks de mogelijkheid om een volledige uitvaart op één locatie te verzorgen. Van opbaring tot condoleance en van afscheidsdienst tot koffietafel, hetgeen voor Alkmaar uniek is.

De keuze om de realisatie en exploitatie samen met PC Uitvaart te doen, was door Monuta snel gemaakt. “Door open te staan voor samenwerkingen als deze, kunnen we onze klanten op meer locaties in Nederland meer mogelijkheden rondom het afscheid bieden. Niet alleen wij, maar ook PC Uitvaart heeft al tientallen jaren ervaring met het exploiteren van crematoria”, legt Roos Zwetsloot uit. “Daarnaast werken we al een tijdje met elkaar samen op het gebied van Uitvaartzorg; we maken bijvoorbeeld gebruik van elkaars locaties. Ook werkt PC met een crematorium in Almere al succesvol samen met een andere uitvaartonderneming. PC Uitvaart is dus bekend met het concept van gedeeld eigendom van een crematorium en wat dit voor de aansturing van de activiteiten betekent.”

BarentsKrans heeft de transactiedocumentatie verzorgd en Monuta geadviseerd over deze transactie. Kandidaat-notaris Lisanne Vissers was samen met advocaat Rhamsey Croes ter plaatse om de relevante, notariële akten te passeren en transactiedocumenten te laten ondertekenen.

Lees hier het persbericht van Monuta.