aankoop kantoor Amersfoort
4 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

MN koopt kantoorpand in aantrekkelijk Amersfoort

Namens Stichting Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) heeft MN op 1 mei het moderne kantoor aan de Berkenweg 11 in Amersfoort gekocht voor 24 miljoen euro. Trinity Vastgoed XV was de vorige eigenaar.

Een team van BarentsKrans (Jeffrey Koenecke, Joost Huijgen, Leonoor Lieben en Anne Monique Huijg) heeft de koper juridisch geadviseerd bij het due diligence onderzoek en de koop, en trad ook op als notaris. De verkoper werd geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en Allen Overy.

Het gebouw beschikt over 14.000 m2 kantoorruimte, verdeeld over zowel laag- als hoogbouw. Daarbij horen 147 parkeerplaatsen. Het kantoor ligt aan de rand van het Amersfoortse centrum, op loofafstand van het station. Dat maakt het gebouw goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn op dit moment zeven partijen gehuisvest in het complex. Stichting ’s Heeren Loo is de grootste huurder met 5000 m2. De gemiddelde resterende looptijd is ongeveer 7,5 jaar.

‘Aantrekkelijk stationsgebied’

De aantrekkingskracht van Amersfoort groeit, aldus Jordy Diepeveen, head of Acquisitions bij Savills. Zij adviseerden samen met BarentsKrans de koper, Stichting Pensionfonds Metaal & Techniek. “Ook in Amersfoort is na de crisis de leegstand fors opgelopen. Nu zien we dat de gebruikersmarkt in het stationsgebied zich in hoog tempo herstelt. Onlangs hebben grote transacties plaatsgevonden, bijvoorbeeld met Vesting Finance (circa 7.000 m2) en Nutreco (5.500 m2)”.

“Voor nieuwe investeringen kijken we verder dan de G4-steden van Nederland.”

George van Hooijdonk, hoofd Onroerend Goed Nederland bij MN, sluit zich daar bij aan: “Voor nieuwe investeringen kijken we verder dan de G4-steden van Nederland. Amersfoort als gemeente en dan vooral het stationsgebied zien we als een plek waar voor de langere termijn behoefte zal blijven aan kwalitatief hoogwaardige kantoorruimte.”