expertises
14 april 2017
Leestijd: 1 minuten

Max Keulaerds in het FD: Weg met de ontslagonmogelijkheid

In het Financieele Dagblad (FD) van 14 april 2017 staat een interview met partner arbeidsrecht Max Keulaerds en hoogleraar arbeidsrecht Ruben Houweling. Aanleiding voor dit interview is een actueel rapport van hen over de Wet werk en zekerheid (WWZ). In het rapport is jurisprudentieonderzoek opgenomen: hieruit blijkt dat rechters een ontslagaanvraag viermaal vaker afwijzen dan vóór de inwerkingtreding van de WWZ het geval was.

Volgens beide arbeidsrechtexperts is het huidige ontslagrecht namelijk zo star dat zelfs werkgevers met een goed verhaal vaak niet van hun werknemer afkomen, ook al is hun huwelijk allang op de klippen gelopen. In het interview pleiten Keulaerds en Houweling dan ook voor het invoeren van een ontslaggrond waar een rechter terecht kan wanneer andere gronden onvoldragen zijn.

Financieele Dagblad

Auteur Johan Leupen voelt de heren eens goed aan de tand. Wat moet er dan precies anders, en waarom zouden vakbonden iets voelen voor een verlaagde ontslagbescherming? Lees het volledige artikel over de ontslagonmogelijkheid zoals vandaag gepubliceerd in het FD:

Onderzoeksrapport WWZ

De fundering voor de getrokken conclusies, bevindt zich in het jurisprudentieonderzoeksrapport WWZ.