2 januari 2019
Leestijd: 1 minuten

Logistiek complex Kwantum verkocht aan Intervest

Intervest heeft een sale-and-lease back overeenkomst met de Homefashion Group gesloten voor een logistieke site in Tilburg. Het object omvat een distributiecentrum van circa 26.200 m² en een bijbehorend kantoorgebouw van circa 2.200 m² op het bedrijventerrein ‘Katsbogten’ in Tilburg.

Het complex huisvest het hoofdkantoor en distributiecentrum van Kwantum, de grootste woondiscounter in Nederland en België en onderdeel van de Homefashion Group. Kwantum is marktleider in wand-, raam- en vloerproducten en beschikt over een eigen webshop en heeft meer dan 100 eigen winkels in de Benelux.

Een team van BarentsKrans (Jesse Zijlma, Leonoor Lieben en Jeffrey Koenecke) heeft Kwantum / Homefashion Group bijgestaan in deze sale-and-lease-back transactie.

Het object wordt door Kwantum volledig gehuurd voor een huurperiode van 10 jaar op basis van een “triple net” huurovereenkomst. Het komende jaar zal het kantoorgebouw ingrijpend worden gerenoveerd, verduurzaamd en uitgebreid, waarbij tegelijkertijd ook het distributiecentrum zal worden gemoderniseerd.

Kwantum werd voor de verkooptransactie commercieel bijgestaan door Big Box Retail.
Homefashion Group werd voor de verkooptransactie commercieel bijgestaan door Big Box Retail en juridisch door BarentsKrans. Intervest werd begeleid door de Lobel & Partners en DLA Piper.