11 januari 2019
Leestijd: 1 minuten

IT-bedrijf EBPI wordt overgenomen door de Visma Group

BarentsKrans heeft de aandeelhouders van EBPI Holding B.V. bijgestaan bij de verkoop van de groep aan het Noorse Visma. EBPI faciliteert via de cloud gegevensuitwisseling tussen overheden, bedrijven en personen.

EBPI staat voor European Business Process Institute en is een aanbieder van cloudsoftware voor gekwalificeerd berichtenverkeer. Met zijn producten ondersteunt EBPI organisaties met veilige en snelle berichtafhandeling in logistieke, administratieve en financiƫle processen. De Haagse onderneming is vooral actief in de publieke en financiƫle dienstverlening. Er werken ongeveer 250 mensen. EBPI vult de portefeuille van Visma aan en verbreedt de domeinen waarbinnen Visma in Nederland al actief is.

De overname van EBPI wordt voor de Visma Group de zesde overname van een Nederlands IT-bedrijf. De overname is nog niet helemaal rond. De plannen zijn voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Een multidisciplinair team van BarentsKrans heeft de aandeelhouders van EBPI Holding BV bijgestaan. Naast over de Corporate en M&A aspecten werd ook geadviseerd vanuit arbeidsrechtelijk perspectief en door andere disciplines.