3 oktober 2016
Leestijd: 2 minuten

Infotheek neemt Core10 AS in Noorwegen over

Infotheek Groep B.V. breidt uit naar Noorwegen met de overname van enterprise reseller en onafhankelijk distributeur CORE10 AS. Infotheek is al jaren actief in Scandinavië in Zweden, Denemarken en Finland. BarentsKrans adviseerde, in nauwe samenwerking met advocatenkantoor Kluge AS in Noorwegen, Infotheek Groep B.V. over deze overname.

Jordy Kool, CEO van Infotheek, dat hardware, software en diensten rondom netwerken, servers en storage levert: “Infotheek heeft een leidende positie in Europa op het gebied van new end-of-life en refurbished IT equipment. De overname is in lijn met onze langere termijn strategie.”

CORE10 zal haar activiteiten voorlopig onder eigen naam voortzetten, maar koppelt haar specialisme op het gebied van netwerken en datacenter-apparatuur aan de uitgebreide IT portfolio van Infotheek. De nieuwe combinatie biedt Noorse resellers de kans om zowel infrastructuur hardware en software te leveren als ook traditionele cliënt-oplossingen (PC’s, notebooks, smartphones en tablets).

Stephan Derksen, Director Strategy and M&A bij Infotheek: “CORE10 heeft een sterke positie in een markt met veel potentieel. Met de overname kunnen wij onze Europese expansie verder vormgeven. Ook is er steeds meer vraag naar refurbished producten in de Noorse markt, waar we met het aanbod van Infotheek uitstekend op kunnen inspelen.”

De oprichters van CORE10 blijven betrokken bij de onderneming. Tor Espen Vigdal-Hanssen: “We zijn zeer enthousiast over onze gezamenlijke toekomst. De Noorse markt is klaar voor een aanbieder die het gehele IT portfolio kan aanbieden via zowel directe verkoop als online.  Deze combinatie en het grote portfolio met A-merken maakt ons een krachtige speler die veel waarde kan toevoegen voor klanten in Noorwegen.”

Betrokken juristen:

Advocatuur

Notariaat