3 januari 2018
Leestijd: 2 minuten

Gemeente Delft verkoopt ‘De Rode Haan’

De gemeente Delft heeft het kantoorgebouw ‘De Rode Haan’ aan de Westlandseweg in Delft verkocht aan Triodos Vastgoedfonds N.V. Inmiddels hebben drie bedrijven huisvesting gevonden in het voormalige gemeentekantoor.

Triodos Vastgoedfonds is een maatschappelijke belegger die zich richt op duurzame kantoren op centraal gelegen stedelijke locaties die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De nieuwe eigenaar wil het pand verder verduurzamen door onder andere ledverlichting toe te passen en zonnepanelen op het pand te plaatsen.

Huurders

Na de verhuizing van de gemeentelijke organisatie naar het stadskantoor aan het Stationsplein heeft de gemeente eerst huurders gezocht voor het leeggekomen kantoor. Daarna heeft de gemeente een koper gezocht. Dit omdat verkoop in verhuurde staat een hogere verkoopopbrengst oplevert dan verkoop in lege staat.

Drie bedrijven

Eerder dit jaar heeft de gemeente het grootste gedeelte van het gebouw verhuurd aan Topdesk en XVR Simulations. Inmiddels is ook een huurovereenkomst afgesloten met Vortech. Zij zullen vanaf 1 januari 2018 hun intrek nemen in het pand. Daarmee is het gebouw volledig verhuurd en zijn drie bedrijven gehuisvest die belangrijk zijn voor de Delftse economie en werkgelegenheid.

Hoogste bieder

Vervolgens heeft de gemeente in juli de openbare verkoopprocedure gestart. Verschillende nationale en internationale beleggers toonden hun interesse. Uiteindelijk is het gebouw aan de hoogste bieder, Triodos, verkocht voor een bedrag van € 11.500.000,- kosten koper.

Andere gemeentelijke locaties

‘De Rode Haan’ is het tweede voormalige gemeentekantoor dat dit jaar door de gemeente is verkocht. Eerder is het kantoorgebouw aan de Phoenixstraat verkocht aan studentenhuisvester Xior. Voor de gemeentelijke locatie aan de Staalweg loopt inmiddels een (verkoop)procedure voor herontwikkeling.

Gemeente Delft en BarentsKrans

Toegevoegd notaris Jeffrey Koenecke en kandidaat-notaris Leonoor Lieben van BarentsKrans hebben de Gemeente Delft geadviseerd en begeleid bij deze verkoop.