10 januari 2018
Leestijd: 2 minuten

Bestuursrechtspecialist Remco Bäcker naar BarentsKrans

Bestuursrechtspecialist Remco Bäcker (1976) heeft zich per 1 januari 2018 als partner verbonden aan BarentsKrans. Remco Bäcker komt van Loyens & Loeff, waar hij als partner leiding gaf aan de sectie bestuursrecht. Met hem verhuist ook Nicole Soliana, specialist in het overheidsprivaatrecht, van Loyens & Loeff naar BarentsKrans. 

Remco Bäcker is gespecialiseerd in projectontwikkeling, bestuursrecht, het milieu- en ruimtelijk ordeningsrecht, bouwrecht en overheidsprivaatrecht. Als advocaat adviseert hij projectontwikkelaars, aannemers, investeerders, ondernemers, diverse overheden en woningcorporaties.

“Ik verheug me op de samenwerking met de zes gespecialiseerde partners en op het verkennen van mogelijkheden om elkaar nog verder te versterken.”

Remco: “De belangrijkste reden voor mijn overstap is dat ik bij BarentsKrans onderdeel ga uitmaken van een sterk vastgoedteam met meerdere partners. Anders dan ik voorheen gewend was, werken in dit team specialisten op het gebied van vastgoed en bestuursrecht samen tegen concurrerende tarieven. Ik verheug me op de samenwerking met de zes gespecialiseerde partners en op het verkennen van mogelijkheden om elkaar nog verder te versterken.”

Joost Huijgen, partner Vastgoed bij BarentsKrans: “BarentsKrans heeft een sterk en breed vastgoedprofiel opgebouwd in de markt. De kennis en ervaring van Remco vult ons team aan: door zijn komst kunnen we onze cliënten op het gebied van bestuursrecht en projectontwikkeling nog meer specialisme en ervaring bieden.”

Remco Bäcker werkte de afgelopen 15 jaar als advocaat bij Loyens & Loeff, waarvan de laatste 7 jaar als partner. Remco startte zijn carrière als advocaat in 2000 bij Van den Boomen advocaten. Hij studeerde zowel staats- en bestuursrecht als ondernemingsrecht aan de Universiteit Maastricht.

Nicole Soliana is sinds 2010 werkzaam als advocaat op het gebied van contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht, met een focus op vastgoed/projectontwikkeling en overheden. Remco Bäcker: “Naast haar ruime ervaring in het adviseren van en het procederen voor overheden en marktpartijen heeft Nicole veel relevante kennis van het omgevingsrecht, huurrecht en (civiel) bouwrecht. Zij is daarmee een welkome aanvulling op het vastgoedteam van BarentsKrans.”