BarentsKrans treedt op als onafhankelijk adviseur bij investering in NewCompliance
25 november 2019
Leestijd: 1 minuten

BarentsKrans treedt op als onafhankelijk adviseur bij investering in NewCompliance

BarentsKrans heeft zowel NewCompliance B.V., de oprichters van die vennootschap en investeerders InnovationQuarter en Noaber Ventures geadviseerd bij deze transactie. BarentsKrans wordt steeds vaker gevraagd om op te treden voor zowel de oprichters als de investeerders om de efficiëntie van het proces naar het voltooien van de transactie te waarborgen.

De Haagse scale-up NewCompliance heeft USD 3 miljoen kapitaal opgehaald om uitbreiding naar de Verenigde Staten te financieren. De Series A-ronde investering werd gedaan door financiers InnovationQuarter, Mayo Clinic en Noaber Ventures en werd getekend onder toeziend oog van Minister-President Mark Rutte in Boston.

Met de investering van USD 3 miljoen wil NewCompliance de Amerikaanse markt op. NewCompliance ontwikkelt innovatieve dashboards die de veiligheid en efficiëntie in ziekenhuizen gedurende het hele chirurgische traject inzichtelijk maken en verbeteren.

“Een prachtige Zuid-Hollandse scale-up, die een belangrijk probleem oplost in de zorg,” zegt Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter. “Met de stijgende zorgkosten levert NewCompliance een belangrijke efficiëntie- én veiligheidsslag. Het bedrijf is al marktleider in Nederland en richt zich nu op een interessante nieuwe markt.”

Voor meer informatie, verwijzen wij graag naar het volgende persbericht.