BarentsKrans begeleidt fusie Visbeen en Post-Kogeko tot Daily Logistics Group
29 januari 2019
Leestijd: 2 minuten

BarentsKrans begeleidt fusie Visbeen en Post-Kogeko tot Daily Logistics Group

Visbeen en Post-Kogeko gaan samen verder als Daily Logistics Group. Met deze fusie wordt Daily Logistics Group een top 20 speler in de Nederlandse logistieke dienstverlening. Michiel Martin, Robert-Jan Zwaan, Esmée Hoogenkamp en Willemijn de Muinck Keizer traden op als juridisch adviseur bij deze transactie.

Fusie logische stap

De twee familiebedrijven werkten al 20 jaar samen in DailyFresh en noemen de fusie een logische stap om samen verder te groeien. Er is een stevig fundament voor deze fusie die plaatsvindt op basis van gelijkwaardigheid. Dit betekent dat de familiewaarden en de toekomstbestendigheid gewaarborgd blijven. Door de krachten te bundelen, bieden beide bedrijven hun klanten in de verschillende markten een breder aanbod, snellere informatie en betere service.

Versterken bestaande labels

De activiteiten van Post-Kogeko en Visbeen vullen elkaar goed aan. Samen realiseren zij synergiën in de markten en in de operatie. Onder de nieuwe bedrijfsnaam Daily Logistics Group behouden en versterken ze hun lang bestaande en sterke labels; Visbeen, Post-Kogeko en DailyFresh Logistics. Met deze drie labels verzorgen ze nationale en internationale distributie, wegtransport van trailers en containers, multimodaal en short sea vervoer. De Daily Logistics Group continueert de ontwikkeling van kwalitatieve oplossingen voor multimodaal transport van verse, gekoelde en bevroren producten.

Verhogen productiviteit en efficiëntie

De schaalvergroting biedt de bedrijven de mogelijkheid om routes, processen en systemen efficiënter in te richten. Door de fusie bieden zij een breder en diverser werkpakket voor chauffeurs, zowel geografisch als ook in type werkzaamheden.