8 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

Annelies van der Ploeg benoemd tot partner Commerciële contracten

Annelies van der Ploeg is per 1 juli 2018 benoemd tot partner Commerciële contracten. Annelies is gespecialiseerd in (internationaal) commercieel contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht. In dat kader houdt zij zich voornamelijk bezig met het opstellen en beoordelen van (in)koopcontracten, (grensoverschrijdende) distributie- en agentuurovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en algemene voorwaarden. Annelies procedeert ook regelmatig in commerciële geschillen. Daarnaast adviseert zij zowel nationale als internationale cliënten op het gebied van e-commerce (waaronder het gebruik van algemene voorwaarden in zowel B2B- als B2C-rechtsverhoudingen), consumentenrecht en internationaal privaatrecht.

Annelies van der Ploeg (1985) is sinds februari 2016 verbonden aan BarentsKrans. Voordat Annelies bij BarentsKrans kwam, was zij werkzaam als advocaat bij de sectie Commercial Contracts and Litigation van Boekel De Nerée en Van Doorne. Zij heeft in juni 2015 de Grotius-opleiding Nationaal en Internationaal Contracteren cum laude afgerond.

“Het team Commerciële Contracten wordt door cliënten zeer gewaardeerd. Annelies levert daar een belangrijke bijdrage aan.”

Rieme-Jan Tjittes, litigation & arbitration advocaat en partner bij BarentsKrans: “Het team Commerciële Contracten wordt door cliënten zeer gewaardeerd. Annelies levert daar een belangrijke bijdrage aan. Zij is bijzonder sterk in het draften van commerciële contracten én op het scherpst van de snede procederen daarover. Het is terecht dat BarentsKrans iemand met haar kwaliteiten promoveert tot partner.”