Solar Campus Purmerend geopend

Meer artikelen over:Duurzame energieVastgoed

Vrijdag 4 november is Solar Campus Purmerend geopend. Met een oppervlakte van 8,5 hectare wekt het zonnepark jaarlijks 5,5 miljoen kWh energie op om ongeveer 1.400 huishoudens te voorzien van groene energie. Daarnaast levert het zonnepark per jaar circa 2.375 ton CO2 reductie op. Het zonnepark is daarmee een van de grootste zonneparken in de Benelux en de grootste van Nederland in een stedelijk gebied. De opgewekte energie wordt direct geleverd aan energiebedrijf Vandebron.

Het zonnepark is een initiatief van Alleco Solar Enery B.V. en is gebouwd door Ecorus. Ecorus is verantwoordelijk voor ontwerp, financiering, realisatie en instandhouding van het park. De financiering wordt mede mogelijk gemaakt door het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland.

BarentsKrans (Jesse Zijlma en Jeffrey Koenecke) adviseerde in dit unieke project, onder meer bij de samenwerking tussen Ecorus, de ontwikkelaar en de gemeente, de DBFMO-overeenkomst en de benodigde notariële akten. Lees hier het persbericht van Ecorus.