Pro Bono Club voor maatschappelijke organisaties gelanceerd

Gisteren is op het Amsterdamse kantoor Rutgers & Posch de Pro Bono Club gelanceerd: een nieuw platform dat maatschappelijke organisaties in contact brengt met enthousiaste advocaten en andere dienstverleners uit de juridische wereld. Het platform helpt clubs, verenigingen en stichtingen met hun juridische problemen en is een samenwerkingsverband van gerenommeerde kantoren en organisaties uit heel Nederland. BarentsKrans is een van de oprichtende kantoren.

De Pro Bono Club is een initiatief van elf advocatenkantoren en juridisch platform LegalDutch. De Pro Bono Club wil voorkomen dat maatschappelijke organisaties hun doelstelling niet (meer of niet volledig) kunnen behalen vanwege hoge juridische kosten, door een groot netwerk van advocaten beschikbaar te maken voor onbezoldigd – pro bono – advies.

De Pro Bono Club is opgericht voor alle maatschappelijk organisaties zonder winstoogmerk. Met andere woorden: of het nu gaat om een organisatie die armoede bestrijdt, een muziek- of sportvereniging of een buurtcomité: iedere organisatie met een maatschappelijk doel voor ogen en zonder winstoogmerk is welkom. Via het platform kunnen de organisaties een rechtshulpverzoek indienen. De Pro Bono Club maakt zich vervolgens hard om de beste advocaat voor ieder probleem te vinden. Andere advocaten worden uitgenodigd om zich ook bij het platform aan te sluiten.

Nick Surber is als partner van BarentsKrans betrokken bij dit initiatief.