Overname Koninklijke Schut door P. Van De Velde Group

P. Van De Velde Group is tot een akkoord gekomen om 100% van de aandelen in Koninklijke Schut N.V. over te nemen. Met deze acquisitie bouwt P. Van De Velde haar vouwkartonactiviteiten – opererend onder de naam Van De Velde Packaging – verder uit. Door de bundeling van twee complementaire ondernemingen onder één sterke organisatie, kan de Belgische groep beter inspelen op de veranderende marktvraag naar verpakkingen van vouwkarton en vouwkunststof, ook op de Nederlandse markt.

Van De Velde Packaging heeft activiteiten in Lichtervelde (België), Kruishoutem (België) en Poznan (Polen). De geproduceerde vouwkartonnen verpakkingen worden voornamelijk afgezet in de marktsegmenten voeding, dranken en gezondheidszorg. Daarnaast produceert Cartonnage P. Van De Velde, tevens onderdeel van de P. Van De Velde Group, massief kartonnen verpakkingen in haar fabriek in Wetteren (België). De totale groep verwerkt jaarlijks zo’n 40.000 ton aan verpakkingen. De overname van Koninklijke Schut voegt daar ca. 10.000 ton aan toe.

Activiteiten Koninklijke Schut

Koninklijke Schut, opgericht in 1886, is uitgegroeid van kleine familieonderneming tot een speler met een stevige marktpositie in de verpakkingsindustrie met een sterke reputatie. Zij opereert middels haar dochtervennootschappen aan twee kanten van de industrie: de productie en verkoop van verpakkingen zelf (Schut Packaging) en de productie en verkoop van machines bedoeld voor de productie van verpakkingen (Schut Systems). De vestigingen van Koninklijke Schut blijven in de huidige vorm en op hetzelfde adres in Eerbeek bestaan. Het huidige managementteam van Schut zal verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Juridisch adviseur BarentsKrans

Een team van BarentsKrans heeft de Belgische koper P. Van De Velde Group juridisch begeleid bij deze overname. Advocaat en partner Michiel Martin heeft samen met advocaat Nicole Bokern een due diligence onderzoek uitgevoerd en alle transactiedocumentatie opgesteld – waaronder een letter of intent en share purchase agreement. Kandidaat-notaris en partner Martijn van Ansem heeft de notariële leveringsakte opgesteld. Fortaleza Capital trad op als corporate finance adviseur voor koper P. Van De Velde Group.

Overname in de media