Overname Hot ITem door De Hoge Dennen

BarentsKrans heeft de verkopers/management van Hot Item bijgestaan in een overname waarbij het huidige management tezamen met private equity investeerder De Hoge Dennen Capital het meerderheidsbelang heeft verworven in Hot ITem Holding B.V. Hot ITem is gespecialiseerd in het realiseren van maatwerkoplossingen op het gebied van ‘Performance Improvement’ in Nederland.

Betrokken juristen:

 

Advocatie schrijft over de overname het volgende:

Adviserende rol voor AKD en BarentsKrans bij overname Hot ITem door De Hoge Dennen

Investeringsbedrijf De Hoge Dennen Capital gaat Hot ITem, specialist in performance improvement-projecten, met kennis en kapitaal ondersteunen. De overname van het meerderheidsbelang werd begeleid door AKD en BarentsKrans.

Met de investering speelt De Hoge Dennen in op de toenemende vraag van bedrijven naar factbased management. De Hoge Dennen Capital, het investeringsvehikel van de familie De Rijcke, wil met haar participatie de positie van Hot ITem in de top drie van performance improvement-bedrijven verstevigen.

“Wij denken dat wij de marktpositie die het bedrijf reeds heeft gerealiseerd in Nederland gezamenlijk verder kunnen uitbouwen, zowel autonoom als door overnames,” aldus Marcel van den Heuvel, investment director bij De Hoge Dennen Capital. “Door verdere groei zal Hot ITem in de toekomst nog relevanter worden voor haar klanten en werknemers.” De Hoge Dennen Capital richt zich op ondernemingen met een omzet van € 10 tot € 150 miljoen, actief in handel, industrie of dienstverlening. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

De Hoge Dennen werd bijgestaan door AKD. Het dealteam bestond uit Nathalie van Woerkom, Rosanne Vlasveld en Robert Vodegel. BarentsKrans gaf met Michiel Martin en Anke van Holthe tot Echten advies aan Hot ITtem. Mark van Beusekom van Hogenhouck stond Hot ITem op financieel vlak bij.