NJC Talent recruitmentprijs voor Haags Hoppen

Bird & Bird, Pels Rijcken en BarentsKrans ontvingen afgelopen vrijdag een NJC Award voor Haags Hoppen. De NJC Awards maken onderdeel uit van de Nationale Carrièrebeurs en staan in het teken van employer branding binnen de advocatuur. Haags Hoppen sleepte de recruitmentprijs in de wacht in de categorie ‘Beste Masterclass / Business Course en Inhouse-activiteiten voor studenten‘.

Door ‘Haags Hoppen’ konden derdejaars bachelor- en masterstudenten in één dag kennismaken met drie gerenommeerde kantoren in Den Haag. In een ‘schoolbus’ hopten de studenten langs de kantoren waar eenzelfde case vanuit een andere invalshoek of vanuit een ander rechtsgebied werd belicht. “Een verfrissend en origineel concept, waarbij studenten de mogelijkheid krijgen om in één dag met drie kantoren kennis te maken,” oordeelde de jury. “Om je op deze manier aan studenten te presenteren als alternatief voor kantoren op de Zuidas, getuigt van lef.”

In 2016 werkten de drie kantoren voor het eerst samen om juridische toptalenten naar Den Haag te halen. Onder het motto ‘Haags hoppen’ bezochten getalenteerde studenten de drie kantoren om een kijkje te nemen in de keuken van de Haagse advocatuur. De studenten kregen een case voorgelegd die bij ieder kantoor vanuit een andere invalshoek werd belicht. Wegens groot succes vindt in 2017 de tweede editie van Haags Hoppen plaats.

Ivette Engering, Bird & Bird: “We wilden een evenement neerzetten dat aansluit bij de behoefte van rechtenstudenten. Tijdens het evenement maken studenten kennis met de praktijk en de mensen die er werken.” Robin Funnekotter, Pels Rijcken: ‘Gezien het aantal aanmeldingen en de Award die we nu in ontvangst hebben mogen nemen, lijkt dit goed gelukt.” Nicky Carrilho, BarentsKrans: “Natuurlijk zijn we al weer volop bezig met de organisatie van de 2e editie die op donderdag 1 juni 2017 plaats gaat vinden. Inschrijven kan vanaf 3 april 2017!”

Meer informatie over Haags Hoppen 2017