MN voegt unieke retailobjecten toe aan vastgoedportefeuille PMT

Meer artikelen over:Vastgoed

MN heeft deze week namens opdrachtgever PMT voor 125 miljoen euro een unieke winkelportefeuille aangekocht. Het gaat om drie wijkwinkelcentra en twee zogeheten high streets met een totaaloppervlak van ongeveer 34.000 m2.

MN neemt in opdracht van PMT de zogeheten ‘Terra Portefeuille’ over van vastgoedbelegger Syntrus Achmea en eigenaar Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw. De portefeuille bevat winkelwijkcentra in Rotterdam, Utrecht en Nieuw-Vennep en twee winkelcentra in het centrum van Almere (met bovengelegen woningen) en Enschede. De locaties garanderen met aansprekende huurders als Primark, H&M, McDonalds, Albert Heijn, Jumbo en Lidl een stabiel rendement.

Over MN

MN verzorgt de pensioenuitvoering voor de sectorfondsen Metalektro (PME), Metaal & Techniek (PMT) en Koopvaardij en beheert een vermogen van ongeveer €125 miljard voor diverse pensioenfondsen in Nederland. MN voert de pensioenadministratie, verzekeringen en sociale regelingen uit voor bijna 2 miljoen mensen en ongeveer 35.000 werkgevers. Bij MN werken circa 1.000 mensen.

Over PMT

PMT is het grootste marktpensioenfonds van Nederland. Het fonds werkt voor ongeveer 33.000 ondernemingen, waarin ruim 385.000 werknemers op dit moment een pensioen opbouwen. Tel daarbij op de deelnemers die niet langer een pensioen bij het fonds opbouwen, maar dat voorheen wel deden (ruim 666.000) en de personen die al een uitkering ontvangen (ongeveer 255.000) en het totaal aantal deelnemers is meer dan 1,3 miljoen.

Reactie van investeerder MN

‘Wij zijn erg content met deze aankoop, die uitstekend past in de vastgoedportefeuille van PMT’, legt acquisiteur Renate Beekhuis namens investeerder MN uit. ‘Deze locaties vormen een stabiele inkomstenbron voor de lange termijn. Het is een mooie aanvulling op onze vastgoedportefeuille met woningen, kantoren en winkels. We geloven sterk in de combinatie van deze drie sectoren. Waar veel investeerders zich alleen richten op woningen, hebben wij vertrouwen in kantoren en winkels.’

Bijdrage BarentsKrans

MN werd in het aankooptraject bijgestaan door BarentsKrans, Retail Capital en Colliers International Valuations. Van BarentsKrans leverden Jeffrey Koenecke, Annelies Dijkman-Derkman en Iris Smit (notariaat), en Joost HuijgenMarlou Timmerman, Irma Kerkhoven en Anne Monique Huijg (advocatuur) ieder een bijdrage.