Martijn van Ansem benoemd tot toegevoegd notaris

Meer artikelen over:Corporate / M&A

Martijn van Ansem (1975) is vandaag bij de rechtbank Den Haag beëdigd in verband met zijn benoeming tot toegevoegd notaris. Martijn is gespecialiseerd in ondernemings- en rechtspersonenrecht, met een focus op complexe grensoverschrijdende transacties en NGO’s. Martijn is toegevoegd aan notaris Robert-Jan Zwaan.

Martijn adviseert geregeld buitenlandse organisaties inzake governance vraagstukken en het opzetten van nieuwe rechtspersonen, zowel kapitaalvennootschappen als verenigingen en stichtingen. Ook grensoverschrijdende zetelverplaatsing en omzetting van rechtspersonen behoren tot zijn expertise.

Een toegevoegd notaris heeft dezelfde bevoegdheden als de notaris aan wie hij is toegevoegd en kan dus zelfstandig akten passeren. Het verschil met een notaris is dat de toegevoegd notaris in dienst is.

Aan de benoeming tot toegevoegd notaris gaat een uitgebreide procedure vooraf. De kandidaat ondergaat eerst een psychologische persoonstoets. Ook moeten diverse instanties en personen positieve referenties over de kandidaat afgeven en wordt de kandidaat beoordeeld door de commissie toegang notariaat. Na ministeriële goedkeuring wordt de kandidaat bij de rechtbank beëdigd.