Kartelschadepraktijk versterkt met Jan‑Willem de Jong

Meer artikelen over:Kartelschade

Met ingang van 1 april 2017 is Jan-Willem de Jong verbonden aan de sectie Corporate Litigation van BarentsKrans. Hij gaat zich daar in het bijzonder bezighouden met de kartelschadepraktijk.

Jan-Willem startte zijn carrière in 2007 bij Houthoff Buruma in Amsterdam. Hij heeft zich daar gespecialiseerd in de behandeling van complexe massaschadezaken. In 2014 heeft Jan-Willem zes maanden in de Verenigde Staten gewerkt en zich daar onder andere bij een Amerikaans advocatenkantoor intensief met class actions beziggehouden.

De overstap van Jan-Willem is opvallend, omdat hij de afgelopen jaren vooral ondernemingen bijstond in hun verweer in massaschadezaken. Bij BarentsKrans staat hij bij collectieve acties nu veelal juist aan de eisende kant voor benadeelden: in het bijzonder houdt hij zich bezig met het vorderen van schadevergoeding voor benadeelden van verboden kartelafspraken tussen ondernemingen.

Kartelschadepraktijk BarentsKrans

Met de komst van Jan-Willem wordt het Corporate Litigation team op het gebied van kartelschadeprocedures verder versterkt. BarentsKrans is in Nederland op het gebied van kartelschadezaken toonaangevend en betrokken bij vrijwel alle relevante zaken die in Nederland worden gevoerd.