Banking Litigation Network
5 april 2022
Leestijd: 1 minuten

Jaarlijkse conferentie Banking Litigation Network bij BarentsKrans

Vrijdag 1 april 2022 vond de jaarlijkse conferentie van het Banking Litigation Network plaats bij BarentsKrans. Het Banking Litigation Network is een wereldwijd netwerk van advocatenkantoren met specialistische ervaring in het optreden voor cliënten in geschillen met banken en andere financiële instellingen. Het netwerk heeft leden in meer dan 30 rechtsgebieden. Ieder jaar vindt de conferentie op een ander kantoor plaats.

Dit jaar werden, naast ontwikkelingen in de verschillende jurisdicties, de volgende onderwerpen behandeld: praktijkervaringen met het terugvorderen van crypto-activa, de zorgplicht van de bank jegens klanten om betalingsfraude te helpen voorkomen, het gebruik van het assignment model versus class action litigation en litigation funding.

William Schonewille is namens BarentsKrans lid van het Banking Litigation Network. William: “De mogelijkheid om ideeën uit te wisselen tijdens een live conferentie is een ware inspiratie geweest voor alle deelnemers, zeker na twee jaar van online alternatieven.”