Infotheek Group versterkt Europese positie met twee overnames

Added Dimension en GHS nu onderdeel van snelgroeiend IT-bedrijf

Infotheek Group uit Leiden versterkt zijn positie op de Europese markt door de overname van het Britse Added Dimension en het Nederlands-Poolse Global Hardware Solutions. Met de acquisities breidt de marktleider op het gebied van nieuwe, end-of-life en refurbished IT-producten bovendien zijn positie als autoriteit in circulaire IT verder uit.

“Onze ambitie is om te groeien als Europese leider in circulaire IT en daar dragen deze twee overnames aan bij”, aldus Stephan Derksen, director Strategy and M&A bij Infotheek Group. “De ondernemingen zijn sterk in het kopen en verkopen van ex-demo en gebruikte apparatuur en passen dus goed in onze strategie om over de gehele levensduur van het product, inclusief re-use, actief te zijn.”

Added Dimension

Het Britse Added Dimension is een specialist in het verzorgen van demo’s en uitprobeer programma’s van IT hardware van bekende IT hardware producenten. Bedrijven krijgen de gelegenheid de nieuwste apparatuur van grote A-merken uitgebreid te testen, alvorens deze aan te schaffen. De ex-demoapparatuur past naadloos in het assortiment van Infotheek Group. Bij de Britse onderneming werken 23 medewerkers. De oprichter van Added Dimension blijft betrokken bij de onderneming.

BarentsKrans heeft de Infotheek Group juridisch geadviseerd bij deze transactie. Betrokken juristen:

Global Hardware Solutions

Global Hardware Solutions (GHS) is een onafhankelijke reseller van refurbished netwerkapparatuur met kantoren in Nederland en Polen. GHS is gespecialiseerd in producten van Cisco, waar Infotheek sinds oktober official partner van is. Bij het bedrijf werken eveneens 23 mensen. De oprichters van GHS blijven betrokken bij de onderneming.

BarentsKrans heeft de Infotheek Group juridisch geadviseerd bij deze overname. Betrokken juristen:

Advocaten

(kandidaat-)notarissen