Gijs van Midden versterkt praktijkgroep Mededinging & aanbesteding van BarentsKrans

Meer artikelen over:EU & Mededinging

Gijs van Midden (1984) versterkt sinds mei 2017 als advocaat de praktijkgroep Mededinging & aanbesteding van BarentsKrans. Gijs komt van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, waar hij meer dan zeven jaar een Europeesrechtelijke praktijk voerde, met een speciale focus op mededingingsrecht, staatssteun en het levensmiddelenrecht. In de jaren daarvoor heeft hij als consultant ervaring opgedaan in Brussel.

Binnen BarentsKrans zal Gijs zich met name richten op de mededingings- en staatssteunrechtelijke praktijk en zal ook medeverantwoordelijk zijn voor de verdere uitbouw hiervan. Zijn ruime ervaring bij Pels Rijcken op het gebied van de agrarische en levensmiddelensector sluit goed aan bij de bestaande food&agri expertise van het mededingingsteam van BarentsKrans.

Mededinging en staatssteun

Gijs heeft bovendien veel ervaring met staatssteunrechtelijke vraagstukken, o.a. ten aanzien van subsidie- en financieringsafspraken tussen overheden en ondernemingen. Daarnaast heeft hij bij gebiedsontwikkelingsprojecten geadviseerd, waarbij zowel overheden als ontwikkelaars betrokken waren. Hierdoor heeft hij goed gevoel voor de dynamiek die bij publiek-private samenwerking speelt.