Financiering voor zonnecentrales Rooftop Energy

Rooftop Energy, marktleider op het gebied van zonnecentrales in Nederland, heeft een financieringsfaciliteit gekregen van BNG Bank en het Nationaal Groenfonds. Het bedrijf ontving eerder al subsidies vanuit de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE). ‘Rooftop Energy Zon 19’ zal met de financiering circa 9,5 megawatt aan nieuwe zonnecentrales op diverse locaties in Nederland realiseren. Bij de totstandkoming van de financiering werd Rooftop Energy juridisch begeleid door toegevoegd notaris Jeffrey Koenecke, kandidaat-notaris Lisanne Vissers en advocaat Jesse Zijlma van BarentsKrans.

Werkwijze Rooftop Energy

Rooftop Energy is de grootste beheerder van zonnecentrales op de Nederlandse markt. Het bedrijf verzorgt niet alleen de investering, maar neemt ook de exploitatie en het beheer van de installaties voor haar klanten voor zijn rekening en opereert volledig onafhankelijk van leveranciers van installaties of energieproducenten. Dankzij deze werkwijze wordt een drempel voor een overstap naar duurzame energie weggenomen. Een groot aantal scholen, zorginstellingen, MKB- en grootbedrijven heeft op deze wijze duurzaamheidsambities ingevuld.

Leendert Florusse, directeur Rooftop Energy: “Bij veel bedrijven en instanties is er een sterke drang om hun CO₂-afdruk (footprint) te verminderen. Ook maken klanten zich in toenemende mate zorgen over de verwachte kostenontwikkeling van stroom. De hoge investering en alle rompslomp eromheen weerhielden vele bedrijven en instanties echter om de werkelijke stap te nemen. Wij geloven er sterk in dat de toekomst vooral ligt in decentrale opwekking van energie.”

Lees meer op de website van Rooftop Energy.

Meer artikelen over:Duurzame energie